Διπλωματικές πηγές: Σημαντική η παρουσία του Ιμπραήμ Καλίν κατά την επίσκεψη Τσίπρα

Πέμπτη, 07 Φεβρουαρίου 2019 12:58
UPD:13:02
A- A A+

Σημαντική χαρακτηρίζουν διπλωματικές πηγές την παρουσία του εκπροσώπου της προεδρίας της Τουρκικής Δημοκρατίας Ιμπραήμ Καλίν στη διάρκεια του χθεσινού προγράμματος επισκέψεων του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην Κωνσταντινούπολη.

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Καλίν υποδέχθηκε την Τετάρτη το πρωί τον Έλληνα πρωθυπουργό στην Αγία Σοφία. Αμέσως μετά αναχώρησαν μαζί για το νησί της Χαλκης όπου επισκέφθηκαν τη Θεολογικη Σχολή. Ο κ. Τσίπρας είναι ο πρώτος εν ενεργεία πρωθυπουργός που την επισκέφθηκε ενώ και ο κ. Καλίν την επισκέφθηκε για πρώτη φορά.

Όπως επισήμαναν διπλωματικές πηγές, τις οποίες επικαλείται το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η συνύπαρξη στη Θεολογική Σχολή, του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, του Έλληνα πρωθυπουργού και του εκπροσώπου της προεδρίας της Τουρκικής Δημοκρατίας έστειλε απο μόνη της μηνύματα. Κατά τις ίδιες πηγές ο κ. Καλίν έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την ιστορία της Σχολής, ξεναγήθηκε σε αίθουσες διδασκαλίας και ενημερώθηκε για τη βιβλιοθήκη της και τους δεκάδες χιλιάδες τόμους που διαθέτει.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή