Στ. Θεοδωράκης: Ο κ. Τσίπρας κυβερνά με έξι πληρεξούσια

Πέμπτη, 07 Φεβρουαρίου 2019 14:16
UPD:14:18
INTIME NEWS/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
A- A A+

«Ο κ. Τσίπρας κυβερνά με έξι πληρεξούσια. Είναι γελοίο», τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, σημειώνοντας πως «εμείς μπορούμε να τον επικρίνουμε. Όμως πώς το κάνουν ο κ. Μητσοτάκης και η κ. Γεννηματά, εφόσον και αυτοί έχουν Κοινοβουλευτικές Ομάδες με δανεικούς βουλευτές;».

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά», ο κ. Θεοδωράκης αναφέρθηκε στη Συμφωνία των Πρεσπών, υποστηρίζοντας ότι θα έπρεπε να είναι αντικείμενο ενός Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας, όπως γίνεται σε κάθε σοβαρή χώρα. «Ο κ. Τσίπρας το χειρίστηκε λάθος και η ΝΔ άρπαξε την ευκαιρία. Αυτά είναι ανωριμότητες του πολιτικού συστήματος και γι' αυτό μένουμε πίσω» σημείωσε και πρόσθεσε: «Κερδίσαμε πράγματα με τη Συμφωνία. H περιοχή παύει να είναι έρμαιο τουρκικών και ρωσικών δυνάμεων, ενώ η ενταξιακή διαδικασία στην ΕΕ υποχρεώνει τους γείτονες να απαλείψουν από τα βιβλία τους τα περί Μεγάλου Αλέξανδρου», σημείωσε

Απαντώντας στα σενάρια σχετικά με πιέσεις που δέχτηκε το Ποτάμι για να ψηφίσει τη Συμφωνία, ο κ. Θεοδωράκης τόνισε ότι «εάν δεχτούμε ότι μία πρεσβεία πιέζει κάποιον να δεχτεί τη Συμφωνία τότε πρέπει να δεχτούμε και ότι μία άλλη πρεσβεία πιέζει κάποιους άλλους να αρνηθούν τη Συμφωνία. Τα κόμματα που είπαν "όχι" πιέστηκαν από τη ρωσική πρεσβεία;».

Όπως είπε, «όλα τα άλλα ελληνικά κόμματα είναι ευρωπαϊστές με αστερίσκο. Ο κ. Τσίπρας είναι ευρωπαϊστής αλλά είναι και με τον Μαδούρο. Ο κ. Μητσοτάκης είναι ευρωπαϊστής αλλά είναι και επιφυλακτικός με τον άνοιγμα της ΕΕ στα Βαλκάνια».

«Το Ποτάμι υποστηρίζει από την πρώτη μέρα κάποια πράγματα. Ένα από αυτά είναι ο διαχωρισμός κράτους-εκκλησίας. Οι βουλευτές που μπήκαν στη Βουλή με το Ποτάμι και τώρα είναι στα έδρανα της ΝΔ, τι έχουν να πουν σήμερα γι αυτό; Είναι υπέρ ή κατά;» πρόσθεσε.

«Αν το Ποτάμι εξαφανιστεί σήμερα, ξέρετε πόσα πράγματα θα χαθούν; Τα ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, για παράδειγμα, πέρασαν από αυτήν τη Βουλή εξαιτίας του Ποταμιού. Χωρίς εμάς η Βουλή θα γείρει σε μια λιγότερο ευρωπαϊκή μεριά» επεσήμανε και υπογράμμισε: «Εγώ δεν είμαι ούτε με τον ΣΥΡΙΖΑ ούτε με τη ΝΔ. Δεν υπάρχουν μόνο δύο επιλογές. Θα συνεχίσω να ψηφίζω αυτά που θεωρώ σωστά και να καταψηφίζω τα υπόλοιπα».

Ο κ. Θεοδωράκης αφού ανέφερε ότι στο Ποτάμι επιστρέφει κόσμος, είτε γιατί έχει θυμώσει με όσα έχουν συμβεί είτε γιατί ψάχνει ένα αποκούμπι σοβαρότητας στην πολιτική, σημείωσε ότι «τα κόμματα δεν τελειώνουν με βάση τις ορέξεις κάποιων βουλευτών. Ο πυρήνας του Ποταμιού παραμένει αναλλοίωτος και όλοι μαζί θα αποδείξουμε ότι οι ιδέες του κινήματός μας είναι ακόμα ζωντανές».

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή