Κρήτη: Αίσιο τέλος με τον αλλοδαπό που απειλούσε να αυτοπυρποληθεί

Δευτέρα, 11 Φεβρουαρίου 2019 12:34
UPD:12:35
cretapost.gr
A- A A+

Αίσια έκβαση είχαν οι διαπραγματεύσεις των αρχών, με τη συνδρομή αραβόφωνων διερμηνέων, προκειμένου να μην υλοποιήσει την απειλή του αλλοδαπός να αυτοπυρποληθεί στο Ηράκλειο Κρήτης στην πλατεία Κορνάρου.

Το γεγονός προκάλεσε μεγάλη κινητοποίηση των αρχών που έσπευσαν στο κέντρο του Ηρακλείου καθώς, όπως ανέφεραν τοπικά ΜΜΕ, ο αλλοδαπός είχε περιλούσει τον εαυτό του με βενζίνη και απειλούσε να ανάψει τον αναπτήρα που κρατούσε στα χέρια του.

Λίγο πριν από τις 11:30, ο 40χρονος πείστηκε, μετά από περίπου 1,5 ώρα, να κατέβει από το τοιχίο και να παραδώσει το μπουκάλι με το εύφλεκτο υλικό.

EIKONA

Σύμφωνα με την υπεύθυνη του Προγράμματος «Εστία» της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, που υλοποιεί η Αναπτυξιακή Ηρακλείου, Δήμητρα Καμπέλη, ο 40χρονος «ήρθε με την οικογένειά του από την Παλαιστίνη και ήταν μέχρι τον περασμένο Οκτώβριο ωφελούμενος του προγράμματος, αλλά έφυγαν οικειοθελώς για να αναζητήσουν την τύχη τους στο Βέλγιο και έχασαν τα δικαιώματα του προγράμματος. Καθώς επέστρεψαν, ζητούν ξανά να ενταχθούν στο πρόγραμμα, όμως, αυτό δεν είναι εφικτό».

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή