Αμερικανικά κεφάλαια στην Μπαρτσελόνα

Τετάρτη, 13 Φεβρουαρίου 2019 12:17
UPD:12:19
REUTERS/ALBERT GEA
A- A A+

Η Mπαρτσελόνα πρωτοπορεί για μία ακόμα φορά. Σύμφωνα με την ισπανική εφημερίδα El Pais, οι Καταλανοί είναι ο πρώτος ευρωπαϊκός σύλλογος που υποθηκεύεται με επενδυτικά κεφάλαια στις ΗΠΑ.

«Ο σύλλογος κλείνει δύο εκδόσεις χρεών για ποσό 140 εκατομμυρίων με δύο χρηματοδότες της Βόρειας Αμερικής. Η Μπαρτσελόνα έχει υποθηκευθεί με δύο επενδυτικά κεφάλαια των ΗΠΑ», αναφέρει η ισπανική εφημερίδα.

Ένας τρόπος χρηματοδότησης που δεν έχει χρησιμοποιηθεί ποτέ μέχρι σήμερα από ευρωπαϊκό σύλλογο. Όπως σημειώνεται, οι Αμερικανοί επενδυτές κατανοούν την αθλητική δραστηριότητα ως έναν άλλο τρόπο επένδυσης, έχοντας μεγάλη εμπειρία στη χρηματοδότηση, για παράδειγμα στην κατασκευή αθλητικών εγκαταστάσεων.

Για να επιτευχθούν αυτά τα δάνεια, δεν ήταν αναγκαία η παροχή εγγυήσεων για πιθανή περίπτωση μη πληρωμής. Αυτά τα 140 εκατ. ευρώ δεν θα χρησιμοποιηθούν προς το παρόν για τη χρηματοδότηση του Espai Barça.

Η καταλανική ομάδα σχεδιάζει να επενδύσει 630 εκατ. ευρώ στο νέο Camp Nou, στο νέο Palau Blaugrana και στην αναδιαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου. Σε αυτό το έργο, μάλιστα, συνεργάζεται με την αμερικανική επενδυτική τράπεζα Goldman Sachs.

Προτεινόμενα για εσάς

Αθλητικές Μεταδόσεις