Ποτάμι: Πώς έσπασε το εμπάργκο των τραπεζών ο υπουργός;

Κυριακή, 17 Φεβρουαρίου 2019 15:37
UPD:15:38
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
A- A A+

«Η αποκάλυψη ότι ένας υπουργός της κυβέρνησης έχει πάρει 100.000 καταναλωτικό δάνειο, βάζοντας ξανά και ξανά και ξανά υποθήκη το σπίτι του, γεννά από μόνο του πολλά ερωτηματικά», τονίζει με ανακοίνωσή του το Ποτάμι, σχολιάζοντας τα δημοσιεύματα που αφορούν καταναλωτικό δάνειο στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας.

«Το γεγονός δε, ότι το καταναλωτικό δάνειο δίνεται από μία τράπεζα που φημίζεται για στενές σχέσεις με την κυβέρνηση και τους υποστηρικτές της, δημιουργεί σοβαρό πολιτικό ζήτημα. Η διοίκηση της τράπεζας πρέπει να απαντήσει αν με τους ίδιους ευνοϊκούς όρους δόθηκαν καταναλωτικά δάνεια 100.000€ και σε άλλους πολίτες», προσθέτει το Ποτάμι.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «η απάντηση του κ.Πολάκη "και εσείς βασανίζατε τους μαύρους" - κατά το γνωστό ανέκδοτο - δεν αποτελεί απάντηση. Πρέπει να απολογηθεί, δίνοντας στη δημοσιότητα όλες τις λεπτομέρειες των δανείων του. Και να απαντήσει πώς ακριβώς έπεισε την τράπεζα να τον χρηματοδοτήσει σε μία περίοδο που, ακόμη και υγιέστατες επιχειρήσεις, βρίσκουν κλειστές πόρτες, αφού η κύρια δραστηριότητά των τραπεζών είναι οι κατασχέσεις - 19 κάθε ώρα - και όχι τα καταναλωτικά δάνεια».

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή