Υπ. Προστασίας του Πολίτη: Ανυπόστατα δημοσιεύματα για μη καταβολή νυχτερινών στους αστυνομικούς

Δευτέρα, 18 Φεβρουαρίου 2019 11:06
UPD:11:10
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ
A- A A+

Για «ανυπόστατα» δημοσιεύματα» σχετικά με την καταβολή νυχτερινής αποζημίωσης στο αστυνομικό προσωπικό κάνει λόγο το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σε ανακοίνωσή του.

«Δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα οι ισχυρισμοί που διοχετεύονται και διακινούνται σε δημοσιογραφικές ιστοσελίδες, σχετικά με την καταβολή νυχτερινής αποζημίωσης στο αστυνομικό προσωπικό» αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου.

Όπως διευκρινίζει, «τα νυχτερινά μηνός Νοεμβρίου 2018 καταβλήθηκαν κανονικά με την μισθοδοσία μηνός Ιανουαρίου 2019 και τα νυχτερινά μηνός Ιανουαρίου 2019 καταβάλλονται κανονικά με την μισθοδοσία μηνός Μαρτίου 2019».

Σε ό,τι αφορά στα νυχτερινά Δεκεμβρίου 2018 το υπουργείο σημειώνει ότι «με την μισθοδοσία μηνός Φεβρουαρίου 2019 χορηγήθηκε αποζημίωση για 12 ώρες, ανά δικαιούχο, και για τις υπόλοιπες ώρες, έχει προωθηθεί ήδη νομοθετική ρύθμιση και το επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται η οριστική τακτοποίηση της εκκρεμότητας». Σύμφωνα με το υπουργείο, για τις υπολειπόμενες ώρες το ποσό που αντιστοιχεί ανά δικαιούχο, κυμαίνεται έως 100 ευρώ.

«Με βάση όλα τα παραπάνω, όσα ανυπόστατα διακινούνται για το θέμα αυτό, μόνο ως προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων μπορούν να χαρακτηριστούν» καταλήγει η ανακοίνωση.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή