Τσαβούσογλου: Τίποτα δεν μπορεί να γίνει στη Μεσόγειο χωρίς την Τουρκία

Πέμπτη, 21 Φεβρουαρίου 2019 12:59
UPD:13:02
EPA/ANDREJ CUKIC
A- A A+

Στο ζήτημα των γεωτρήσεων στη Μεσόγειο επανήλθε σήμερα ο Τουρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, επιβεβαιώνοντας ότι δύο τουρκικά πλοία θα πραγματοποιήσουν τις επόμενες ημέρες γεωτρήσεις σε περιοχές πλούσιες σε αέριο ανοικτά της Κύπρου και στέλνοντας μήνυμα ότι «τίποτα δεν μπορεί να γίνει στη Μεσόγειο χωρίς την Τουρκία».  

«Ας δείξουμε σε εκείνους που ήρθαν στην περιοχή από μακριά, και στις εταιρείες τους, ότι τίποτα δεν μπορεί να γίνει χωρίς εμάς. Τίποτα δεν μπορεί να γίνει στη Μεσόγειο χωρίς την Τουρκία, δεν θα το επιτρέψουμε», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός σήμερα, κατά τη διάρκεια επιχειρηματικού συνεδρίου στο Αϊδίνιο.

Χθες, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου είχε γνωστοποιήσει ότι η Τουρκία στέλνει τα γεωτρύπανά της νοτίως της Κύπρου.

«Τώρα στο θέμα του φυσικού αερίου και τα αποθέματα γύρω από την Κύπρο δυστυχώς άρχισαν γεωτρήσεις παρά την επίμονη μας να μην το κάνουν μονομερώς και το αίτημα μας να τεθούν υπό εγγύηση τα δικαιώματα και των Τουρκοκυπρίων. Τώρα και το δικό μας γεωτρύπανο Πορθητής κάνει γεώτρηση ανοιχτά της Αττάλειας. Θα το πάμε κατευθείαν νοτίως της Κύπρου. Με τον ίδιο τρόπο και το δεύτερο μας γεωτρύπανο που θα έρθει τις επόμενες μέρες θα το στείλουμε εκεί. Θα αρχίσουμε γεωτρήσεις σε εκείνη την περιοχή. Κάνουμε προετοιμασίες γι’  αυτό, γίνονται σεισμικές έρευνες και θα κάνουμε γεώτρηση με ευστοχία στα σημεία που έχουμε εξακριβώσει», ανέφερε ο Τούρκος ΥΠΕΞ.

naftemporiki.gr

 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή