Στ. Θεοδωράκης: Τις επόμενες ώρες να παρθούν οι σωστές αποφάσεις για τα Χανιά

Δευτέρα, 25 Φεβρουαρίου 2019 21:10
UPD:21:12
Eurokinissi/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
A- A A+

«H καταστροφή συνεχίζεται στα Χανιά. Υπάρχουν φόβοι για αγνοούμενους - έχουν βρεθεί αυτοκίνητα τσακισμένα στα ρέματα - και πολλοί κτηνοτρόφοι παραμένουν εγκλωβισμένοι σε ορεινές τοποθεσίες. Οι αγροτικοί δρόμοι έχουν χαθεί εντελώς. Ποταμοί υπερχειλίζουν, γεφύρια γκρεμίζονται, πλαγιές κατρακυλούν, οικισμοί εκκενώνονται» περιγράφει, μέσω Facebook, ο Σταύρος Θεοδωράκης.

«Δεν ξέρω τι από όλα αυτά που μου λένε οι δήμαρχοι των Χανίων πρέπει να προτάξω. Όλοι τους, μαζί και ο Περιφερειάρχης, είναι στους δρόμους προσπαθώντας να δουν που και πως μπορούν να επέμβουν.

Ειδικά ο Πλατανιάς έχει κοπεί στα τέσσερα. Οι κάτοικοι ούτε μπορούν να φύγουν, ούτε μπορούν να επιστρέψουν. Όλες οι γέφυρες πεσμένες. Στα Σφακιά ακόμη και τα μηχανήματα του δήμου δυσκολεύονται να διασχίσουν τους δρόμους, που είναι πλέον λίμνες. Στην Κίσσαμο οι κάτοικοι δίπλα από τα ρέματα και τους ποταμούς έχουν ειδοποιηθεί να είναι έτοιμοι να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους» αναφέρει ο επικεφαλής του Ποταμιού.

Όπως σημειώνει, «δεν είναι προφανώς η ώρα για κριτική, αλλά πρέπει τις επόμενες ώρες να παρθούν οι σωστές αποφάσεις. Να διασφαλιστεί ότι δεν θα θρηνήσουμε θύματα μέσα στη νύχτα. Το υπουργείο Αμύνης πρέπει να στείλει χωρίς καθυστέρηση μονάδες μηχανικού, να στηθούν γέφυρες όπου είναι δυνατόν. Να δώσει το παρών το κράτος με άμεσες ενέργειες. Γιατί υπάρχει και ένα κακό προηγούμενο. Ο βόρειος οδικός άξονας, έξω από τον Γαλατά, έμεινε κλειστός για δύο μήνες μετά τις βροχές του Δεκέμβρη. Αν λοιπόν η "εθνική" έκλεισε μετά από μια κακοκαιρία, τι θα γίνει τώρα που οι ουρανοί έχουν κυριολεκτικά ανοίξει; Αυτό αναρωτιούνται όλοι αυτές τις ώρες στα Χανιά και η κυβέρνηση πρέπει να δώσει πειστικές απαντήσεις. Με έργα όχι με λόγια» τονίζει ο κ. Θεοδωράκης.

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή