Μ. Ξενογιαννακοπούλου: Αναγκαίες οι προοδευτικές συγκλίσεις

«Όταν έχεις νεοφιλελεύθερες και ακροδεξιές ηγεσίες να ξεπηδούν στην Ευρώπη, δεν μπορεί να μην υπάρχει εναλλακτική απάντηση»
Τρίτη, 26 Φεβρουαρίου 2019 12:14
UPD:12:17
Eurokinissi/ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
A- A A+

Για βαθιά πολιτική και κοινωνική ανάγκη προοδευτικών συγκλίσεων σε Ελλάδα και Ευρώπη απέναντι στην ακροδεξιά και τον νεοφιλελευθερισμό έκανε λόγο η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, υποστηρίζοντας ότι χρειάζεται μία σαφής διαχωριστική γραμμή.

«Βλέπουμε μια αυτοοργάνωση προοδευτικών κινήσεων που μπορεί να μην είναι από φορείς που ήταν ταυτισμένοι με τον ΣΥΡΙΖΑ μέχρι πρότινος και πολλοί από αυτούς έκαναν και κριτική στην κυβέρνηση, αλλά λένε ότι "δεν θέλουμε παλινόρθωση της Δεξιάς, θέλουμε μια διαφορετική προοδευτική Ευρώπη"», επισήμανε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα, με αφορμή και τη σχετική πρωτοβουλία πολιτών «Γέφυρα». 

Όπως είπε, δεν είναι εποχή για κεντρώες, ουδέτερες τοποθετήσεις, κάτι που έχουν συνειδητοποιήσει μεγάλα σοσιαλιστικά κόμματα στην Ευρώπη, όπως το ισπανικό, το πορτογαλικό και το γερμανικό.

«Εδώ χρειάζεται μία σαφής διαχωριστική γραμμή. Τα πράγματα έχουν σκληρύνει πάρα πολύ. Όταν έχεις νεοφιλελεύθερες και ακροδεξιές ηγεσίες να ξεπηδούν παντού στην Ευρώπη και να διαμορφώνουν την ατζέντα της επόμενη μέρας, δεν μπορεί να μην υπάρχει μια αντίστοιχη εναλλακτική απάντηση», τόνισε.

Αναφορικά με τις κατηγορίες του ΚΙΝΑΛ προς τον ΣΥΡΙΖΑ περί λεηλασίας στελεχών του, δήλωσε πως «τα πολιτικά κόμματα και οι φορείς είτε δυναμώνουν είτε αποδυναμώνονται με τις δικές τους πολιτικές», για να προσθέσει ότι η αποχώρηση του Ποταμιού και της ΔΗΜΑΡ «είναι απόδειξη της αδυναμίας ενός χώρου τα τελευταία χρόνια να μπορέσει να ομογενοποιηθεί».

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή