Ν. Αφρική: Οι ΑΠΕ προσελκύουν επενδύσεις ύψους 15 δισ. δολ.

Κυριακή, 03 Μαρτίου 2019 15:29
UPD:04/03/2019 17:43
GOOGLE
A- A A+

Το Πρόγραμμα Προμήθειας Ανεξάρτητων Παραγωγών Ηλεκτρικής Ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας της Νότιας Αφρικής (REIPPP), το οποίο τροφοδοτεί το κρατικό δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας, αποδεικνύει το σημαντικό αντίκτυπό του στη Νότιο Αφρική, σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη.

Ο αντίκτυπος έχει να κάνει με την οικονομία, τη δημιουργία θέσεων εργασίας, την βελτίωση της κοινότητας, τον οικονομικό μετασχηματισμό και την κλιματική αλλαγή, σύμφωνα με τον Υπουργό Ενέργειας της χώρας, Τζεφ Ραντέμπε.

Το πρόγραμμα δημιούργησε πάνω από 38.000 θέσεις εργασίας για νέους και γυναίκες από τις τοπικές κοινότητες, πέρα από την προσέλκυση 15 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην οικονομία της χώρας από επενδύσεις ιδιωτικού τομέα.

«Αυτό σημαίνει ότι 38.701 άνθρωποι έχουν εργαστεί σε πλήρη απασχόληση για ένα χρόνο», δήλωσε ο Ραντέμπε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Πραιτώρια την περασμένη Κυριακή.

Ο υπουργός δήλωσε ότι οι τοπικές κοινότητες έχουν επωφεληθεί από τα 71,4 εκατομμύρια δολάρια που επανεπενδύθηκαν για την εκπαίδευση, μέσω της κατάρτισης των εκπαιδευτικών, της παροχής επιπλέον δασκάλων και αιθουσών, καθώς και την απονομή πάνω από 600 υποτροφιών σε φοιτητές από περιθωριοποιημένες κοινότητες.

Στον τομέα της υγείας, το πρόγραμμα παρέχει εγκαταστάσεις υγείας, συμβάλλοντας ταυτόχρονα στην κοινωνική ανάπτυξη μέσω προγραμμάτων σίτισης, στήριξης γηροκομείων και παιδικών δραστηριοτήτων.

Τέλος, το πρόγραμμα βοήθησε στη δημιουργία περισσότερων από 1.000 μικρών επιχειρήσεων στη χώρα, ανέφερε ο Ραντέμπε.

Το Πρόγραμμα REIPPP είναι μια ανταγωνιστική διαδικασία υποβολής προσφορών που έχει σχεδιαστεί για να διευκολύνει τις επενδύσεις του ιδιωτικού τομέα στην παραγωγή ανανεώσιμης ενέργειας που συνδέεται στο δίκτυο.

«Αναγνωρίζω ότι το πρόγραμμα δεν είναι τέλειο και μπορεί να βελτιωθεί σε συγκεκριμένους τομείς. Ωστόσο, πρέπει να παραδεχτούμε ότι το πρόγραμμα έχει κάνει τόσα για τη χώρα και έχει λάβει διεθνή αναγνώριση», δήλωσε ο υπουργός σχετικά με την κριτική που προσέλκυσε το οκταετές πρόγραμμα από την αντιπολίτευση.
 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή