Η ΕΠΟ διαψεύδει ότι αμείβεται ο πρόεδρός της

Τετάρτη, 27 Φεβρουαρίου 2019 12:12
UPD:13:55
INTIME SPORTS/VILLA
A- A A+

Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία απάντησε με ανακοίνωση, σε δημοσιεύματα που θέλουν τον πρόεδρό της Βαγγέλη Γραμμένο να αμείβεται με 25.000 ευρώ το μήνα.

Η διοίκηση της ΕΠΟ κάνει λόγο για διαρκή προσπάθεια σκόπιμης παραπληροφόρησης, η οποία καθίσταται κενή περιεχομένου επειδή ο κ. Γραμμένος δεν πληρώνεται για τη θέση που κατέχει.

Η ανακοίνωση:

«Είναι προφανές ότι η εξελισσόμενη νομοθετική πρωτοβουλία του Υφυπουργού Αθλητισμού χρησιμοποιείται τις τελευταίες ημέρες έντεχνα, από συγκεκριμένους κύκλους, με στόχο τη δημιουργία εντυπώσεων εις βάρος του προέδρου της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας και της θεσμικής του λειτουργίας του εντός του φορέα, στον οποίο εξελέγη από τη συντριπτική πλειοψηφία των εμπλεκομένων στο Ελληνικό Ποδόσφαιρο. 

Προς αποκατάσταση της αλήθειας αποσαφηνίζεται ότι ο πρόεδρος της Ε.Π.Ο. ουδέποτε έχει εισπράξει χρήματα από το ποδόσφαιρο και πως τα περιουσιακά του στοιχεία προέρχονται αποκλειστικά και μόνο από την πολυετή του ενασχόληση με τη νομική επιστήμη και τη μάχιμη δικηγορία, την οποία ασκεί, δεδομένου ότι η πολυετής εμπλοκή του με το ποδόσφαιρο είναι εθελοντική και απόλυτα εναρμονισμένη με τον ελληνικό νόμο και με το πνεύμα της προσφοράς στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. 

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ δεν αμείβεται, πολύ περισσότερο δεν εισπράττει 25 χιλιάδες ευρώ μηνιαίως, όπως ψευδώς διατείνονται κάποιοι. Ακόμα δε και αν η θέση του καταστεί έμμισθη με νομοθετική ρύθμιση, όπως ήδη από το 2017 προβλέπεται στο καταστατικό της Ε.Π.Ο., το ύψος της αμοιβής αποτελεί αντικείμενο εσωτερικής διαδικασίας της Ομοσπονδίας. 

Τούτων δοθέντων, η διαρκής προσπάθεια σκόπιμης παραπληροφόρησης των φιλάθλων καθίσταται κενή περιεχομένου και ανάξια περαιτέρω σχολιασμού».

Προτεινόμενα για εσάς

Αθλητικές Μεταδόσεις