Στ. Θεοδωράκης: Ο λαϊκισμός του ΣΥΡΙΖΑ ζει και βασιλεύει

Κυριακή, 03 Μαρτίου 2019 10:09
UPD:10:11
INTIME NEWS/ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
A- A A+

«O κόσμος είναι απογοητευμένος από την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δεν θέλει να δώσει και λευκή επιταγή στους συντηρητικούς υπουργούς του παρελθόντος», είπε ο Σταύρος Θεοδωράκης, καλώντας τους πολίτες αν θέλουν να δουν την Ελλάδα αλλιώς, τότε να τολμήσουν να ψηφίσουν αλλιώς.

Μιλώντας στην εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής», ο επικεφαλής του Ποταμιού τόνισε ότι, τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ, όσο και η ΝΔ, προσπαθούν να κάψουν τον χώρο ανάμεσά τους. «Να εξαφανιστεί το Ποτάμι, να εξαφανιστεί το ΚΙΝΑΛ, να εξαφανιστούν οι ενδιάμεσες φωνές», έτσι ώστε, όταν έρθει η ώρα της κάλπης, οι πολίτες να αισθάνονται ότι δεν έχουν άλλη επιλογή από τον ΣΥΡΙΖΑ ή τη ΝΔ. Και υπογράμμισε πως «το Ποτάμι δεν μετέχει ούτε στους σχεδιασμούς του κ.Τσίπρα, ούτε στους σχεδιασμούς του κ.Μητσοτάκη. Έχουμε δικά μας σχέδια για τη χώρα. Δεν είμαστε συντηρητικοί, δεν είμαστε λαϊκιστές».

Ο κ. Θεοδωράκης επεσήμανε πως ο «λαϊκισμός του ΣΥΡΙΖΑ ζει και βασιλεύει», όπως φάνηκε και από τη στάση που κράτησε στο θέμα της Συνταγματικής Αναθεώρησης, κυρίως σε ότι αφορά στην πρότασή του για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας και την άρνηση της κυβέρνησης να αποκτήσει η χώρα μη κρατικά πανεπιστήμια.

Σε ό,τι αφορά την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού είπε ότι θα έπρεπε να είναι εθνικός μας στόχος να ψηφίσουν στις εκλογές οι Έλληνες που έφυγαν τα χρόνια της κρίσης στο εξωτερικό, ώστε να μην αποκοπούν οι νέοι άνθρωποι από την πατρίδα τους. 

Ο επικεφαλής του Ποταμιού σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει παιγνιδάκια προτείνοντας να μην προσμετρείται η ψήφος τους στο εθνικό ποσοστό. Παράλληλα, έκανε κριτική και στη ΝΔ που προτείνει να ψηφίζουν τα εκατομμύρια των συγγενών μας, που είναι στην Αμερική και την Αυστραλία, και δεν έχουν καν επισκεφτεί τη χώρα μας εδώ και δεκαετίες. Και τόνισε πως το Ποτάμι θα επιμείνει στη λογική και πατριωτική του πρόταση. «Δικαίωμα ψήφου σε όσους είναι γραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους, είτε ζουν στην Αθήνα, είτε στο Εδιμβούργο» όπως χαρακτηριστικά είπε.

Ερωτηθείς σχετικά με την πρόταση του Ποταμιού για τις ευρωεκλογές, ο Σταύρος Θεοδωράκης είπε ότι περισσότερη Ευρώπη σημαίνει ισχυρότερη Ελλάδα και ισχυρότερη Ευρώπη σημαίνει περισσότερη Ελλάδα. «Η λύση είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης και όχι ο κατακερματισμός και η επιστροφή στην καχυποψία και τους εθνικισμούς», κατέληξε.

Τόνισε πως το Ποτάμι θα συνεχίσει να πολιτεύεται «χωρίς κόμπλεξ», γιατί «η μεγάλη αξία του πολιτικού είναι να μπορεί να διακρίνει το σωστό που λένε και οι απέναντι του». Και είπε ότι είναι αισιόδοξος για τα εκλογικά αποτελέσματα γιατί «είναι πολλοί αυτοί που πιστεύουν ότι η χώρα έχει ανάγκη από μια φωνή που δεν υποτάσσεται στο πολιτικό κόστος». Υπογράμμισε πως το Κίνημα διαθέτει ικανότατα στελέχη και θα συνεχίσει να εκπλήσσει τα παλιά κόμματα, τα οποία «ψάχνουν στα παλιά ψηφοδέλτια του Ποταμιού μήπως εντοπίσουν κανέναν ξέμπαρκο και τον παρουσιάσουν ως μια νέα φοβερή ιδέα» είπε χαρακτηριστικά .

Αναφορικά με τη συνάντηση που είχε την Παρασκευή με τον υπουργό Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας Νίκολα Ντιμιτρόφ, στο περιθώριο του 4ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών, επεσήμανε ότι «η Συμφωνία των Πρεσπών τους επέβαλε να αλλάξουν το Σύνταγμα τους που πλέον έπαψε να μιλάει για μειονότητες στις γειτονικές χώρες, όπως τους επέβαλε να αλλάξουν και τα σχολικά τους βιβλία».

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή