Όλγα Γεροβασίλη: Μύθος τα περί κλίματος ανομίας και ανοχής

«Επιλέγονται ειδήσεις περί ανομίας όταν έχουμε βελτίωση της ζωής των συμπoλιτών μας και όταν πλήττεται η αξιωματική αντιπολίτευση»
Δευτέρα, 04 Μαρτίου 2019 11:41
UPD:11:43
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
A- A A+

Διαψεύδει κατηγορηματικά η υπουργός Προστασίας του Πολίτη Ολγα Γεροβασίλη ότι επικρατεί κλίμα ανομίας και ανοχής, κάνοντας λόγο για «μύθο που εκπορεύεται για μικροπολιτικούς λόγους», ισχυριζόμενη ότι η Ελλάδα θεωρείται από τις ασφαλέστερες χώρες.

Η κα Γεροβασίλη επισήμανε μιλώντας Πρώτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, ότι «έχει σημασία πότε επιλέγονται, ως πρώτο θέμα ειδήσεις περί ανομίας» εξηγώντας: «Επιλέγονται, όταν έχουμε βελτίωση της ζωής των συμπoλιτών μας και όταν πλήττεται η αξιωματική αντιπολίτευση, όπως με την εμπλοκή συνεργάτη της Ν.Δ. σε ζητήματα παιδεραστίας. Τότε γίνεται πρώτο θέμα η βία. Υπηρετώ το δόγμα "νόμος και τάξη" για να φοβίσω τους πολίτες και να υποβαθμίσω το έργο της Ελληνικής Αστυνομίας».

«Η αστυνομία», προσέθεσε, «κάνει οργανωμένη και μεθοδική δουλειά. Τις τελευταίες ημέρες είχαμε μεγάλες επιτυχίες της. Συνελήφθησαν 138 μέλη εγκληματικής οργάνωσης, άλλοι 21 είναι έγκλειστοι και 50 αναζητούνται».

Η υπουργός έκανε λόγο και «για συνδικαλιστές που υπηρετούν αυτή την λογική», με αφορμή ανακοίνωση της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών, στην οποία αναφέρουν, μεταξύ άλλων, ότι «έχουμε κρούσει εδώ και πολύ καιρό τον κώδωνα του κινδύνου για την ανεξέλεγκτη δράση των κάθε λογής μπαχαλάκηδων».

Υπογράμμισε ακόμη ότι «το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη προσπαθεί να δώσει όλα εκείνα τα εφόδια στην ΕΛΑΣ για να μπορεί να κάνει τη δουλειά της», ενώ υποστήριξε ότι «ο κ. Μητσοτάκης κατάργησε 6.700 οργανικές θέσεις στην ΕΛΑΣ σε εποχές "παχέων αγελάδων", ενώ ούτε το κτιριακό ζήτημα είχε λύσει». Σχετικά με την κατάργηση της ομάδας ΔΕΛΤΑ, ανέφερε ότι «προκαλούσε προβλήματα με τον τρόπο δράσης της και δρούσε τυφλά».

 Η κ. Γεροβασίλη παρέθεσε επίσης στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία, την τελευταία τριετία οι ανθρωποκτονίες έχουν μειωθεί κατά 43%, οι ληστείες κατά 17% και οι κλοπές - διαρρήξεις κατά 9%.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή