Όλγα Κεφαλογιάννη: «Κανείς δεν νομιμοποιείται να λειτουργεί ερήμην των τοπικών κοινωνιών…»

Τρίτη, 05 Μαρτίου 2019 20:42
UPD:20:42
Eurokinissi/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ
A- A A+

«Κανείς δεν νομιμοποιείται να λειτουργεί αυθαίρετα και ερήμην των τοπικών κοινωνιών, ναρκοθετώντας την υλοποίηση δράσεων ανάπτυξης της περιοχής», δήλωσε η Τομεάρχης Πολιτισμού και Αθλητισμού της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Α΄ Αθηνών Όλγα Κεφαλογιάννη για την κήρυξη του Πειραιά ως αρχαιολογικού χώρου.

 Η δήλωση της κας Κεφαλογιάννη

 «Η ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού υποχρεώθηκε σε αναδίπλωση μετά τις σφοδρές αντιδράσεις των δημοτικών αρχών του Πειραιά, του ΟΛΠ και των εμπλεκόμενων παραγωγικών φορέων για το ενδεχόμενο κήρυξης ως αρχαιολογικού χώρου του Δήμου Πειραιά και της περιοχής “Καστράκι” του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας.

 Η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού οφείλει να γνωρίζει ότι ανάλογης έκτασης πρωτοβουλίες δεν είναι δυνατόν να λαμβάνονται χωρίς να προηγείται διαβούλευση του Υπουργείου με όλους τους φορείς της πόλης.

 Καλούμε την αρμόδια Υπουργό να μας απαντήσει εάν ακολουθήθηκε η νόμιμη διαδικασία ενημέρωσης όλων των εμπλεκόμενων με το ζήτημα.

 Υπενθυμίζουμε ότι κανείς δεν νομιμοποιείται να λειτουργεί αυθαίρετα και ερήμην των τοπικών κοινωνιών, ναρκοθετώντας την υλοποίηση δράσεων ανάπτυξης της περιοχής».

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή