ΕΛ.ΑΣ.: Υπό ρύθμιση θέματα προσωπικού, εξοπλισμού κι εύρυθμης λειτουργία της

Τετάρτη, 06 Μαρτίου 2019 19:30
UPD:19:35
Eurokinissi/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
A- A A+

«Συστηματική προσπάθεια» για να ρυθμιστούν θέματα που αφορούν στο προσωπικό της, και γενικότερα ζητήματα εξοπλισμού κι εύρυθμης λειτουργίας των αστυνομικών υπηρεσιών, καταβάλλει η Ελληνική Αστυνομία, όπως αναφέρει το αρχηγείο της.

Ενδεικτικά, σημειώνει ότι:

  • Για το θέμα της δωρεάν μετακίνησης του προσωπικού της ΕΛ.ΑΣ. στις αστικές συγκοινωνίες της Αττικής, ήδη από χθες έχει ενημερωθεί να απευθυνθεί στις αρμόδιες υπηρεσίες του Ο.Α.Σ.Α. (Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Αττικής) για να εφοδιαστεί με προσωποποιημένες κάρτες, οι οποίες θα ενεργοποιηθούν το αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα.

  • Το θέμα της καθαριότητας ήδη έχει διευθετηθεί για ένα μεγάλο αριθμό αστυνομικών υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένου και του κτηρίου της Γ.Α.Δ.Α.. Για τις υπόλοιπες υπηρεσίες οι διαδικασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι τέλος Μαρτίου, ενώ ενδεχόμενες καθυστερήσεις, λόγω της τροποποίησης του θεσμικού πλαισίου για τα κριτήρια επιλογής των υποψηφίων, θα αντιμετωπιστούν με συνεργεία καθαρισμού.

  • Για τα οφειλόμενα ρεπό του προσωπικού των αστυνομικών υπηρεσιών της Αττικής, από τα διαθέσιμα στοιχεία προκύπτει ότι, κατά μέσο όρο, αντιστοιχεί ανά αστυνομικό περίπου 1,5 οφειλόμενη ημερήσια ανάπαυση. Ο αριθμός αυτός θεωρείται απόλυτα φυσιολογικός και διαχειρίσιμος, με βάση τον συσχετισμό των υπηρεσιακών απαιτήσεων και των διαθέσιμων πόρων.

  • Για το θέμα των αναλώσιμων υλικών, έχουν ικανοποιηθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες του αρχηγείου όλα τα αιτήματα των αστυνομικών υπηρεσιών για διάθεση συναφών ειδών (μελάνια, χαρτί, γραφική ύλη κ.λπ.), ενώ υφίσταται και σχετική διαθεσιμότητα,

  • Για τα μεταφορικά μέσα έχουν δρομολογηθεί διαδικασίες για την προμήθεια πάνω από 1.000 υπηρεσιακών οχημάτων. Συγκεκριμένα, βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία προμήθειας 486 οχημάτων διαφόρων τύπων (περιπολικά, οχήματα μεταφοράς προσωπικού, μοτοσικλέτες, οχήματα SUV κλπ), αξίας περίπου 13 εκατ. ευρώ, ενώ δρομολογείται η έγκριση άλλων 15 εκατ. ευρώ, για την προμήθεια άλλων 600 οχημάτων.

Το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας δηλώνει πως συνεχίζει και εντατικοποιεί τις προσπάθειες για να διευθετηθούν όλα τα θέματα που αφορούν στη λειτουργία των Υπηρεσιών του Σώματος, «με γνώμονα την αποτελεσματική παρουσία και δράση των αστυνομικών Υπηρεσιών και την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών στο κοινωνικό σύνολο».

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή