Στ. Θεοδωράκης: Να υπάρξουν παραδειγματικές τιμωρίες για το Μάτι

Πέμπτη, 07 Μαρτίου 2019 13:32
UPD:13:33
INTIME NEWS/ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ
A- A A+

«Η δικογραφία για το Μάτι αποδεικνύει ότι επρόκειτο για μία διαλυμένη πολιτεία. Είναι μια προσβολή για όλους μας. Δεν υπήρξε ο παραμικρός σχεδιασμός, η παραμικρή σωστή δράση και πρέπει να υπάρξουν παραδειγματικές τιμωρίες» τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, ο επικεφαλής του Ποταμιού διερωτήθηκε «ποιος είπε ότι η πολιτεία πρέπει να μπορεί να δρα μόνο σε συνθήκες Ευαγγελίου;», ενώ, ερωτηθείς αν θα αποδοθούν ευθύνες, σημείωσε ότι αποτέλεσε έκπληξη που οι κατηγορίες είναι πλημμεληματικού χαρακτήρα, αλλά «δεν μπορεί παρά να πιστεύουμε στην ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης».

«Δεν είναι μόνο η μνήμη των 100 ανθρώπων που χάσαμε. Είναι ότι, αν δεν τιμωρηθούν κάποιοι, δεν θα πάρουμε μαθήματα για το μέλλον» συμπλήρωσε.

Με αφορμή το Μάτι, ο Σταύρος Θεοδωράκης επισήμανε ότι ο κρατικός μηχανισμός παραμένει αναξιοκρατικός, παρά και τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η χώρα απέναντι στους θεσμούς. «Η διάθεση να βάζουμε τα "δικά μας παιδιά" στη δημόσια διοίκηση είναι η συνταγή της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ και τώρα του ΣΥΡΙΖΑ και είναι μία καταστροφική συνταγή για την κοινωνία» είπε, σημειώνοντας ότι μόλις χθες η κυβέρνηση με νέα τροπολογία παράτεινε για άλλους έξη μήνες τη θητεία των κορυφαίων στελεχών του δημοσίου, βάζοντας στον «πάγο» τη διαδικασία επιλογής τους από το μητρώο επιτελικών στελεχών.

Για τις επερχόμενες ευρωεκλογές, ο Σταύρος Θεοδωράκης δήλωσε ότι το Ποτάμι θα είναι «παρών» και τόνισε ότι «πέρα από το πρόβλημα που ζούμε καθημερινά με αυτή την κυβέρνηση, η μάχη των ευρωεκλογών είναι κάτι ευρύτερο, που θα καθορίσει το ποια Ευρώπη τελικά θέλουμε».

«Υπάρχει ένα πολύ μεγάλο ποσοστό των Ελλήνων που σκέφτονται το Ποτάμι ως μια συνεπή ευρωπαϊκή δύναμη μακριά από λαϊκισμούς και συντηρητισμούς» τόνισε κι επανέλαβε ότι το Ποτάμι ακολουθεί ένα ευρωπαϊκό μοντέλο που το καλύπτει σε μεγάλο βαθμό η ατζέντα Ευρωπαϊκής Αναγέννησης του Μακρόν.

Σε ερώτηση για το αν πρέπει να υπάρξει κυβερνητική αλλαγή στη χώρα, ο κ. Θεοδωράκης σχολίασε ότι προφανώς η κυβέρνηση δεν μπορεί να αντεπεξέλθει στα μεγάλα προβλήματα της χώρας, αλλά η λύση δεν θα έρθει με τους παλιούς υπουργούς μιας αυτοδύναμης Ν.Δ. «Η κρίση μάς έχει μάθει ότι η λύση βρίσκεται στις συνεργασίες» είπε, επαναλαμβάνοντας τις πέντε θέσεις του Ποταμιού που αποτελούν τη βάση της μετεκλογικής συνεργασίας με το κόμμα που θα πάρει το προβάδισμα στην επόμενη εκλογική μάχη.

Τέλος, σχετικά με το αεροσκάφος από τη Βενεζουέλα που προσγειώθηκε στο «Ελευθέριος Βενιζέλος», ο επικεφαλής του Ποταμιού δήλωσε ότι η αρμόδια υπηρεσία από την πρώτη στιγμή θα έπρεπε να δώσει εξηγήσεις για την παρουσία του αεροσκάφους, πόσες ώρες παρέμεινε και ποιος επέβαινε και ότι όλο αυτό το πέπλο μυστηρίου δημιούργησε μια αντιδικία, ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αντιπολίτευση, που θυμίζει τριτοκοσμική χώρα.

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή