Β. Μακεδονία: Διαψεύδει τα περί «ανταλλαγής αγαλμάτων» με την Ελλάδα

Τρίτη, 12 Μαρτίου 2019 17:45
UPD:17:49
A- A A+

Στη διάψευση προτάσεων ή πρωτοβουλίων για «ανταλλαγή αγαλμάτων» μεταξύ της Βόρειας Μακεδονίας και της Ελλάδας, προχώρησαν πηγές της σκοπιανής κυβέρνησης.

«Η Συμφωνία των Πρεσπών υπεγράφη με σκοπό την αναβάθμιση της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, κάτι που θα συνεισφέρει και στην οικονομική ανάπτυξη της περιοχής. Είμαστε προσηλωμένοι στην εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών. Βάσει της Συμφωνίας, την επόμενη περίοδο όλα τα μνημεία που ανήκουν στην ελληνική ιστορία θα αποκτήσουν την ανάλογη ένδειξη. Αυτήν τη στιγμή δεν υπάρχει άλλη πρωτοβουλία στην κυβέρνηση της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας» δήλωσαν στο πρακτορείο ειδήσεων «MIA» κυβερνητικές πηγές.

Το «MIA» επισημαίνει ότι νωρίτερα ελληνικά ΜΜΕ είχαν μεταδώσει ισχυρισμούς πως υπάρχει πρωτοβουλία για μεταφορά του «Δρομέα» του γλύπτη Κώστα Βαρώτσου από την Αθήνα στα Σκόπια και του «Έφιππου Πολεμιστή» (σ.σ. επίσημη ονομασία του αγάλματος του Μέγα Αλέξανδρου στην κεντρική πλατεία των Σκοπίων) από τα Σκόπια στην Αθήνα.

Το πρακτορείο αναφέρει ότι αυτό ισχυρίστηκε ο ίδιος ο κ. Βαρώτσος, λέγοντας ότι η σχετική ιδέα της «ανταλλαγής» διατυπώθηκε από την υπουργό Πολιτισμού, Μυρσίνη Ζορμπά, σε συνάντηση που είχε μαζί του, κάτι που ωστόσο διέψευσε η Ελληνίδα υπουργός Πολιτισμού.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή