Ιβάνοφ: Μποϊκοτάρει τα ψηφίσματα της Βουλής, λόγω ονόματος

Τετάρτη, 13 Μαρτίου 2019 16:17
UPD:16:23
EPA/NAKE BATEV
A- A A+

Το δικό του «μποϊκοτάζ» στα ψηφίσματα της Βουλής της Βόρειας Μακεδονίας πραγματοποιεί ο πρόεδρος της χώρας Γκιόργκι Ιβάνοφ, αρνούμενος να υπογράψει το τελευταίο διάστημα τα προεδρικά διατάγματα των νόμων, στους οποίους αναφέρεται το νέο όνομα της χώρας.

Συνολικά, ο Ιβάνοφ δεν έχει υπογράψει 11 νόμους που έχουν ψηφιστεί από τη Βουλή τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

Κοινοβουλευτική πηγή της γειτονικής χώρας ανέφερε ότι το νομοθετικό σώμα θα ψηφίσει εκ νέου τους νόμους που αρνείται να υπογράψει ο Ιβάνοφ και στη συνέχεια αυτοί θα δημοσιευτούν στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως χωρίς τη δική του υπογραφή.

Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος της χώρας, η θητεία του οποίου ολοκληρώνεται στις 12 Μαϊου, δεν είχε υπογράψει προηγουμένως την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, καθώς και το νόμο για τη διεύρυνση της χρήσης της αλβανικής γλώσσας στη Βόρεια Μακεδονία, οι οποίοι ωστόσο δημοσιεύτηκαν στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως με την υπογραφή του Προέδρου της Βουλής, Ταλάτ Τζαφέρι.

Ο ίδιος ο Ιβάνοφ αναφέρει ότι ως πρόεδρος της χώρας έχει ορκιστεί πίστη στο Σύνταγμα και καθώς θεωρεί «αντισυνταγματική» τη Συμφωνία των Πρεσπών, δεν αναγνωρίζει το νέο όνομα της χώρας, Βόρεια Μακεδονία.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΙΒΝΑ

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή