Στ. Θεοδωράκης: Αλλαγές χωρίς κομματικά φίλτρα στον Ποινικό Κώδικα

Τετάρτη, 13 Μαρτίου 2019 17:04
UPD:17:07
INTIME NEWS/ΒΑΡΑΚΛΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
A- A A+

Ουσιαστικό διάλογο για την αλλαγή του Ποινικού Κώδικα, «χωρίς κομματικά φίλτρα και αφορισμούς από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ και χωρίς τον νομικό λαϊκισμό στελεχών της Ν.Δ.», ζήτησε ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Μιλώντας στον «ΣΚΑΪ 100,3», ο επικεφαλής του Ποταμιού εστίασε σε τρία σημεία που πρέπει να συζητηθούν: το πώς αποδίδεται ο όρος του βιασμού, το θέμα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και το θέμα της κατοχής και χρήσης εκρηκτικών που, σύμφωνα με την πρόταση νόμου, μετατρέπεται σε πλημμέλημα. «Ο εμπρησμός της Μarfin είναι ένα έγκλημα που δεν έχει διερευνηθεί κι αυτό είναι ντροπή για τη Δημοκρατία μας» τόνισε.

Επιπλέον, με αφορμή την αλλαγή της ποινικής δικονομίας, ο κ. Θεοδωράκης επανέφερε το θέμα της κατάργησης του Νόμου Παρασκευόπουλου, ο οποίος, όπως είπε, έχει δημιουργήσει μόνο δεινά στο όνομα της αποσυμφόρησης των φυλακών.

Σχολιάζοντας την αυριανή δεύτερη ψηφοφορία για τη συνταγματική αναθεώρηση, είπε ότι η διαδικασία που ακολουθήθηκε στη Βουλή αποδεικνύει πως η Ελλάδα έχει χάσει την επαφή της με τον ευρωπαϊκό πολιτικό πολιτισμό. «Κανείς δεν ακούει τίποτα μέσα στη Βουλή. Όλα μπαίνουν στη μεζούρα του κομματικού υπολογισμού» σημείωσε κι έφερε ως παραδείγματα την άρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων και τον τρόπο εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας. «Εκεί φαίνεται στην πράξη ο λαϊκισμός των κομμάτων» είπε.

Σε ερώτηση για το εάν συμφωνεί τα κόμματα να δεσμευτούν από τώρα ότι επόμενος Πρόεδρος θα είναι ο Προκόπης Παυλόπουλος, ο επικεφαλής του Ποταμιού απάντησε ότι σημασία έχει να ακολουθούνται οι δημοκρατικές διαδικασίες. «Όταν φτάσει εκείνη η στιγμή, όλοι θα πάρουμε τις αποφάσεις μας σε σχέση με τα πρόσωπα» είπε.

Ερωτηθείς για τις επερχόμενες ευρωεκλογές, ο επικεφαλής του Ποταμιού υπογράμμισε ότι ο κόσμος έχει αναγνωρίσει τον ευρωπαϊκό ρόλο που μπορεί να παίξει το Ποτάμι και τόνισε ότι η «φόρα» από τις ευρωεκλογές θα δώσει ώθηση στην αναμέτρηση των εθνικών εκλογών, ώστε να είναι το Ποτάμι στην επόμενη Βουλή, «για να καθορίσουμε κάποια πράγματα προς όφελος των πολλών και όχι προς όφελος των κομμάτων». Παράλληλα, ξεκαθάρισε, εκ νέου πως το Ποτάμι θα ακολουθήσει αυτόνομη πορεία. «Θα παραμείνει μια ανόθευτη κεντρώα προοδευτική τολμηρή φωνή στη χώρα», σημείωσε, συμπληρώνοντας πως οποιαδήποτε προεκλογική συνεργασία θα ήταν «προδοτική» απέναντι σε όσους το στηρίζουν.

Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση για την ένταξη του Δημήτρη Τσιόδρα στο ψηφοδέλτιο της Ν.Δ., ο Σταύρος Θεοδωράκης επισήμανε ότι αυτό αποτελεί άλλη μια απόδειξη ότι το Ποτάμι είναι αστείρευτο κι έχει κόσμο που αιμοδοτεί τα κόμματα εξουσίας. «Με τον Δημήτρη συνεργαστήκαμε αρκετά χρόνια και πολύ καλά, αλλά θεωρώ ότι η επιλογή του δεν είναι η σωστή, διότι πάει στη Ν.Δ. σε μια εποχή που αυτή γέρνει επικίνδυνα δεξιά» υποστήριξε ο επικεφαλής του Ποταμιού.

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή