Ημερίδα για τη Διά Βίου Μάθηση στην Εθνική Βιβλιοθήκη

Στο πλαίσιο της «Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου»
Πέμπτη, 14 Μαρτίου 2019 10:20
A- A A+

Ημερίδα με θέμα «Ανοικτοί εκπαιδευτικοί πόροι και Διά Βίου Μάθηση: ευκαιρίες και προκλήσεις για την Ανώτατη Εκπαίδευση και τις δημόσιες βιβλιοθήκες» συνδιοργανώνουν η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος, ο Σύνδεσμος Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών - Παράρτημα ΕΜΠ, η Εξ Αποστάσεως Βιβλιοθήκη του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου και το Τμήμα Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας & Συστημάτων Πληροφόρησης του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. Η οργάνωση της ημερίδας είναι μια πρωτοβουλία του Συνδέσμου Ελληνικών Aκαδημαϊκών Βιβλιοθηκών.

PHOTO BY DIMITRIS PARTHIMOS WWW./DIMITRIS PARTHIMOS

Πύργος Βιβλίων της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος - Δημήτρης Παρθύμος

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 15 Μαρτίου, στον Πύργο Βιβλίων της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, από τις 09:15 έως τις 17:00 και εντάσσεται στο πλαίσιο της διοργάνωσης «Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου» του δήμου Αθηναίων. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Η δήλωση συμμετοχής είναι απαραίτητη και οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να συμπληρώσουν τη σχετική φόρμα, διαθέσιμη στον ιστότοπο https://oer2019.seab.gr/ Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Στόχος της ημερίδας είναι η αναζήτηση και η ανάδειξη του ρόλου των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων και Βιβλιοθηκών στη Διά Βίου Μάθηση, κυρίως με την ανάπτυξη και διάθεση ανοικτού εκπαιδευτικού υλικού. Η ημερίδα είναι οργανωμένη σε τέσσερις θεματικές ενότητες. Στην πρώτη, η οποία θα διεξαχθεί στα αγγλικά, δίνεται το διεθνές στίγμα των τελευταίων εξελίξεων σχετικά με το χώρο της Ανοικτής Εκπαίδευσης. Στη δεύτερη ενότητα, οι ομιλητές παρουσιάζουν στοιχεία τόσο από τη διεθνή βιβλιογραφία, όσο και από την ελληνική πραγματικότητα, αναφορικά με το ρόλο των Ακαδημαϊκών και Δημόσιων Βιβλιοθηκών στη Συνεχιζόμενη Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση.

NIKOSKARANIKOLAS.COM/NIKOS KARANIKOLAS

Πύργος-Βιβλίων-της-Εθνικής-Βιβλιοθήκης-της-Ελλάδος - ΝίκοςΚαρανικόλας

Η τρίτη ενότητα είναι σχετική με τους Ανοικτούς Εκπαιδευτικούς Πόρους (ανοικτά ακαδημαϊκά συγγράμματα και μαθήματα) και με συναφείς δράσεις στην Ελλάδα γύρω από την Ανοικτή Εκπαίδευση. Τέλος, στην τέταρτη ενότητα οι ομιλητές θα συνοψίσουν τα συμπεράσματα και θα συζητήσουν για τα προηγούμενα θέματα και για άλλα παρεμφερή ζητήματα.

gkoul@naftemporiki.gr

 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή