Επιτροπή διαλόγου: Την Τρίτη στην Ιεραρχία το σχέδιο συμφωνίας Πολιτείας-Εκκλησίας

Πέμπτη, 14 Μαρτίου 2019 17:29
UPD:17:43
Eurokinissi/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ
A- A A+

Συνεδρίασε σήμερα η Επιτροπή Διαλόγου της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό την προεδρία του μητροπολίτη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου Ιεροθέου, προκειμένου να συζητήσει για το τελικό κείμενο που θα παρουσιαστεί στην Ιεραρχία την προσεχή Τρίτη.

Σύμφωνα με το ανακοινωθέν που εξέδωσε:

«Η "Ειδική Επιτροπή διά την μελέτην θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος Εκκλησίας και Πολιτείας", συνήλθε σήμερα (14-3-2019) στα Γραφεία της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό την Προεδρίαν του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιεροθέου και την συμμετοχή όλων των μελών Της, προκειμένου να ετοιμασθεί το τελικό κείμενο της Εισηγήσεως με θέμα "Διάλογος Εκκλησίας και Πολιτείας επί θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος συμφώνως προς την από 16ης Νοεμβρίου απόφασιν της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος», την οποία έχει ορισθεί να πραγματοποιήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος ενώπιον της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, η οποία θα συνέλθει, συν Θεώ, την Τρίτη 19 Μαρτίου 2019».

Σημειώνεται πως από την Τρίτη 19 έως και την Πέμπτη 21 Μαρτίου 2019, συνέρχεται σε έκτακτη σύγκλησή της, η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή