ΥΠΕΣ: Μέχρι 10/4 η εγγραφή Ελλήνων της Μ. Βρετανίας στους εκλογικούς καταλόγους

Παρασκευή, 15 Μαρτίου 2019 16:36
UPD:16:41
Eurokinissi/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
A- A A+

Απάντηση στη Νέα Δημοκρατία, που υποστήριξε ότι 70.000 Έλληνες που κατοικούν στη Μ. Βρετανία στερούνται με ευθύνη της κυβέρνησης το δικαίωμα ψήφου στον τόπο διαμονής τους κατά τις επερχόμενες Ευρωεκλογές, έδωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης.

«Με συντριβή μάθαμε από τη Ν.Δ. ότι η χθεσινή απόφαση της Βουλής των Κοινοτήτων της Μεγάλης Βρετανίας εκθέτει ανεπανόρθωτα την ελληνική κυβέρνηση! Δηλώνουμε ένοχοι που δεν καταλάβαμε έγκαιρα ότι το Brexit είναι μια διεθνής συνωμοσία για να εκτεθεί η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ! Ευχαριστούμε το Γραφείο Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης που μας διαφώτισε, έστω και καθυστερημένα. Το μόνο που έχουμε να συμπληρώσουμε είναι ότι η ακροδεξιά διολίσθηση της Ν.Δ. το τελευταίο διάστημα δεν θα μπορούσε παρά να συνοδεύεται από όλο και μεγαλύτερες δόσεις γραφικότητας...» αναφέρει ο κ. Χαρίτσης.

Ο ίδιος κάνει λόγο για νέα «ψεύδη και κινδυνολογία» της αξιωματικής αντιπολίτευσης και διαβεβαιώνει τους Έλληνες εκλογείς της Μεγάλης Βρετανίας ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει λάβει όλα τα μέτρα που θα τους επιτρέψουν να λάβουν απρόσκοπτα μέρος στις Ευρωεκλογές.

Όπως εξηγεί, στο πολυνομοσχέδιο του ΥΠΕΣ, που ψηφίζεται την ερχόμενη Τρίτη στην ολομέλεια της Βουλής, υπάρχει συνολική ρύθμιση η οποία καταρτίστηκε σε συνεργασία με το ΥΠΕΞ και καλύπτει κάθε ενδεχόμενο, ενώ η πλατφόρμα για την εγγραφή τους στους εκλογικούς καταλόγους έχει ήδη ανοίξει και τώρα παρατείνεται η λειτουργία της μέχρι τις 10 Απριλίου.

«Περιμένουμε από τη Ν.Δ. να την υπερψηφίσει» καταλήγει ο υπουργός Εσωτερικών.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή