Ξεκίνησε η έρευνα για τα αίτια της τραγωδίας του Boeing 737 MAX

Σάββατο, 16 Μαρτίου 2019 20:13
UPD:20:45
REUTERS/BAZ RATNER

Η μητέρα μέλους του πληρώματος του μοιραίου αεροσκάφους Boeing 737 MAX 8 που συνετρίβη προχθές με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους και οι 157 επιβαίνοντες, επισκέπτεται τον τόπο όπου κατέπεσε το αεροσκάφος λίγα λεπτά μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο της Αντίς Αμπέμπα, στην Αιθιοπία. 

A- A A+

Έρευνα για την εξακρίβωση των συνθηκών συντριβής του Boeing 737 MAX της Ethiopian Airlines ξεκίνησαν οι ειδικοί εμπειρογνώμονες, οι οποίοι έχουν ήδη θέσει στο μικροσκόπιο τις ηχητικές καταγραφές του πιλοτηρίου. 

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, οι ερευνητές θεωρούν ότι είναι πολύ νωρίς για να γνωρίζουμε τα ακριβή αίτια της τραγωδίας, η οποία οδήγησε στον θάνατο 157 άτομα.

Στο μεταξύ, οι αεροπορικές αρχές των περισσότερων χωρών του κόσμου έχουν προχωρήσει στην απαγόρευση ή στην αναστολή όλων των πτήσεων των επίμαχων αεροσκαφών.

Από την πλευρά του, εκπρόσωπος των εμπειρογνωμόνων, μιλώντας στο Reuters, υποστήριξε ότι η ανάκτηση των συνομιλιών από το πιλοτήριο απαιτεί το χρονικό διάστημα των 4-5 ωρών.

«Περιμένουμε τα αποτελέσματα. Κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο για να εντοπίσουμε τα αίτια του ατυχήματος» δήλωσε ταυτόχρονα ο υπουργός Μεταφορών της Αιθιοπίας.

«Αυτό του είδους οι έρευνες χρειάζονται αρκετό χρόνο για να φθάσουν σε συγκεκριμένα συμπεράσματα» έσπευσε να προσθέσει.

Νωρίτερα, η Ethiopian Airlines ανακοίνωσε ότι τα αποτελέσματα DNA των θυμάτων της τραγωδίας ενδεχομένως να καταστούν γνωστά σε βάθος έξι μηνών. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο μοιραίο αεροσκάφος βρίσκονταν πολίτες από τουλάχιστον 30 διαφορετικά έθνη.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Οκτώβριο, ένα αντίστοιχο Boeing της Lion Air είχε συντριβεί στη Θάλασσα της Ιάβας, οδηγώντας στον θάνατο 189 άτομα.

O συνδυασμός αυτών των δύο περιστατικών έχει σημάνει παγκόσμιο συναγερμό, καθώς υπάρχουν φόβοι για την ύπαρξη κοινών παραγόντων στα αίτια των δύο αεροπορικών τραγωδιών.

Εξ ου, άλλωστε, και η -σχεδόν καθολική- καθήλωση των Boeing 737 MAX, με τη σχετική απόφαση να τίθεται σε ισχύ και στην Ελλάδα.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή