Στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε. τη Δευτέρα ο Γ. Κατρούγκαλος

Κυριακή, 17 Μαρτίου 2019 12:31
UPD:16:41
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
A- A A+

Στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες θα συμμετάσχει τη Δευτέρα ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος.

H συζήτηση των υπουργών Εξωτερικών θα περιστραφεί γύρω από τις τρέχουσες διεθνείς εξελίξεις, ειδικότερα στην κατάσταση στην Υεμένη, ενώ θα συζητηθούν επίσης οι σχέσεις της Ε.Ε. με την Μολδαβία, εν συνεχεία των εκεί πρόσφατων βουλευτικών εκλογών (24 Φεβρουαρίου).

Έμφαση, επίσης, θα δοθεί στις σχέσεις Ε.Ε.-Κίνας, με στόχο την προετοιμασία της αντίστοιχης συζήτησης στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο που θα πραγματοποιηθεί 21-22 Μαρτίου. Οι υπουργοί θα έχουν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις με τον Κινέζο ομόλογό τους Ουάνγκ Γι επί των θεμάτων διεθνούς ενδιαφέροντος που θα απασχολήσουν την επικείμενη 21η Σύνοδο Κορυφής Ε.Ε.-Κίνας στις 9 Απριλίου.

Το πρωί της ίδιας ημέρας και πριν την έναρξη των εργασιών του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων , ο υπουργός Εξωτερικών μαζί με τον Ρουμάνο ομόλογό του, θα παραθέσουν πρόγευμα εργασίας των «Φίλων της Βόρειας Μακεδονίας» με προσκεκλημένο το ΥΠΕΞ της γειτονικής χώρας Ν. Ντιμιτρόφ. Αντικείμενο της συζήτησης θα αποτελέσει η πορεία ένταξης της Βόρειας Μακεδονίας στην Ε.Ε., ενώ θα τονισθεί η σημασία της υλοποίησης της μεταρρυθμιστικής ατζέντας αλλά και της απαρέγκλιτης εφαρμογής της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή