Β. Κικίλιας: Στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου θα τραγουδάμε όλοι το «Μακεδονία ξακουστή»

Κυριακή, 17 Μαρτίου 2019 13:18
UPD:13:18
INTIME NEWS/ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ
A- A A+

«Τον πατριωτισμό των Ελλήνων δεν μπορεί να τον καταπνίξει ούτε η ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ούτε ο κ. Τσίπρας» δήλωσε ο τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της Ν.Δ., Βασίλης Κικίλιας, αναφερόμενος στον αλεξιπτωτιστή που σε βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας τραγουδά το «Μακεδονία ξακουστή» στη διάρκεια άλματος με αλεξίπτωτο.

Στη στρατιωτική παρέλαση της 25ης Μαρτίου θα είμαστε στο Σύνταγμα. Και αν αποφασίσουν από το ΥΠΕΘΑ να μην παίξουν οι μπάντες μας το "Μακεδονία ξακουστή", θα το τραγουδάμε όλοι οι πολίτες» είπε ο κ. Κικίλιας μιλώντας στον ΣΚΑΪ. Ο βουλευτής  κατηγόρησε την ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας ότι έχει αποκρύψει το αποτέλεσμα της ΕΔΕ για τις συνθήκες σύλληψης των δύο στρατιωτικών μας στον Έβρο, αλλά εξαντλεί την αυστηρότητά της στην υπόθεση του στρατιώτη αλεξιπτωτιστή.

«Ο σημερινός αρχηγός του ΓΕΣ ήταν υπεύθυνος στον Έβρο όταν απήχθησαν οι δύο στρατιωτικοί μας. Διετάχθη ΕΔΕ και μπήκε στο ψυγείο. Έκανα ερώτηση στους κ. Αποστολάκη και Ρήγα, απάντηση δεν έδωσαν, λέγοντας ότι είναι απόρρητα τα αποτελέσματα. Ο αρχηγός ΓΕΣ πρέπει να λογοδοτήσει για το τι έγινε σε αυτό το θέμα που μας πλήγωσε. Στον αντίποδα, θέλουν να τιμωρήσουν έναν απλό φαντάρο επειδή τραγούδησε το "Μακεδονία ξακουστή"; Ας έρθει λοιπόν η ηγεσία του ΥΕΘΑ στη συνεδρίαση της Επιτροπής Εξοπλισμών που είναι απόρρητη, να μας εξηγήσει τι έγινε στον Έβρο. Γιατί κάνουν σαν να μη συνέβη τίποτε, αλλά για τον αλεξιπτωτιστή πέφτει κυνήγι...» πρόσθεσε.

Ο κ. Κικίλιας κατηγόρησε τους κ. Τσίπρα, Κοτζιά και Καμμένο, για την «εθνική ήττα» που υπέστη η χώρα με τη Συμφωνία των Πρεσπών. «Η κυβέρνηση επιχείρησε να χρησιμοποιήσει τον έγκριτο κ. Μπαμπινιώτη, χρεώνοντάς του ότι το 1977 συμφώνησε στην ύπαρξη μακεδονικής γλώσσας. Ούτε καν οι Σκοπιανοί δεν τόλμησαν ποτέ να χρησιμοποιήσουν ένα τέτοιο επιχείρημα. Μόνο ο κ. Τσίπρας και οι προπαγανδιστές του. Τη σφραγίδα στην εθνική ήττα έβαλαν ο κ. Τσίπρας με τον κ. Κοτζιά, με ευθύνη και του κ. Καμμένου. Σε ό,τι αφορά την ένταξη του γειτονικού κράτους στην Ε.Ε., υπάρχουν πολλά ενταξιακά κεφάλαια που θα ανοίγουν και θα κλείνουν. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ως γνήσιος πατριώτης, θα υπερασπιστεί τα συμφέροντα μας», επισήμανε.

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή