ΚΚΕ: Αντίθετη με τα συμφέροντα των λαών η συνάντηση για τον EastMed

Πέμπτη, 21 Μαρτίου 2019 10:57
UPD:10:59
INTIME NEWS/ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ
A- A A+

Αντίθετη με τα συμφέροντα των λαών και τις ανάγκες τους ήταν, σύμφωνα με το ΚΚΕ, η «πολυδιαφημισμένη συνάντηση των κυβερνήσεων του Ισραήλ, της Ελλάδας, της Κύπρου, με τη συμμετοχή και κάτω από την "ομπρέλα" του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Μ. Πομπέο, για τον ενεργειακό αγωγό EastMed και την «ασφάλεια''».

Το ΚΚΕ υποστηρίζει μεταξύ άλλων ότι η συνάντηση «υπηρετεί τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας, των μονοπωλιακών ομίλων που εκπροσωπούν οι κυβερνήσεις αυτών των κρατών και τα στρατηγικά σχέδια των ΗΠΑ και της Ε.Ε. Αυτό ισχύει τόσο για τα κοιτάσματα στην περιοχή, όσο και τους σχετικούς αγωγούς, όπως ο East Med, πολύ περισσότερο που γύρω από αυτά εκδηλώνονται έντονες αντιθέσεις και ανταγωνισμοί, συνυπάρχουν οι απειλές της τουρκικής ηγεσίας και αυξάνονται οι κίνδυνοι για τους λαούς».

«Αλλωστε, έχει αποδειχθεί ότι οι ενεργειακοί ανταγωνισμοί οδήγησαν σε ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πολέμους, όπως αυτοί στη Συρία, στο Ιράκ και τη Λιβύη» υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ συνεργάζεται στενά με το Ισραήλ, που δολοφονεί τον Παλαιστινιακό λαό. Πρωταγωνιστεί στην προώθηση των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών, ως σημαιοφόρος των ΑμερικανοΝΑΤΟϊκών συμφερόντων και των επιδιώξεων της Ε.Ε. "Πουλάει" παραμύθια, καλλιεργώντας ψεύτικες προσδοκίες για να παραπλανήσει το λαό και επιδίδεται σε μια άθλια προσπάθεια εξωραϊσμού των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ κι ενώ έχει αποδειχθεί ότι είναι παράγοντες ανασφάλειας και κινδύνων για τους λαούς της περιοχής».

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή