Ο Στ. Θεοδωράκης στο Παράρτημα Αποθεραπείας και Αποκατάστασης παιδιών με αναπηρίες

Δευτέρα, 25 Μαρτίου 2019 15:04
UPD:15:41
twitter/Stavros Theodorakis
A- A A+

Mε τα παιδιά του Παραρτήματος Αποθεραπείας και Αποκατάστασης παιδιών με αναπηρίες στη Βούλα γιόρτασε την 25η Μαρτίου, ο Σταύρος Θεοδωράκης και ο Βασίλης Χαρόπουλος τομεάρχης πρόνοιας και αναπηρίας στο Ποτάμι.

Τον επικεφαλής του Ποταμιού υποδέχθηκε η Πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Αττικής κυρία Σοφία Κωνσταντέλλια η οποία τον ενημέρωσε τόσο για τις ανάγκες των παιδιών όσο και για τα σχέδια της αποϊδρυματοποίησης. Η αποϊδρυματοποίηση που προωθείτε από τη διοίκηση του Κ.Κ.Π.Π.Α. αφορά τα 75 άτομα - παιδιά και νέους - που ζουν στη Βούλα, αλλά και τα παιδιά και τους ενήλικες σε όλες τις μονάδες του Κέντρου καθώς και τα 20 άτομα που ζουν ήδη στις δομές αποϊδρυματοποίησης της Βούλας.

Τα μεγαλύτερα παιδιά, που γνωρίζουν τον Σταύρο Θεοδωράκη και τον Βασίλη Χαρόπουλο από προηγούμενες επισκέψεις τους, χάρηκαν που τους ξαναείδαν και μοιράστηκαν τα νέα τους μαζί τους. Στην τρίωρη επίσκεψή τους έπαιξαν με τα παιδιά, τους μοίρασαν ελληνικές σημαίες και βιβλία και κουβέντιασαν για τη ζωή και τα όνειρά τους. Στις 12 το μεσημέρι όταν στον ουρανό φάνηκαν πολεμικά αεροσκάφη - που συμμετείχαν προφανώς στους πανηγυρικούς εορτασμούς στο Σύνταγμα - τα μεγαλύτερα παιδιά ενθουσιάστηκαν και ζήτησαν να παρελάσουν. Και πράγματι έστησαν μια παρέλαση αυθόρμητη και χαρούμενη, με τη συνοδεία του Σταύρου Θεοδωράκη, χειροκροτούμενα από τους εργαζόμενους.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης συνομίλησε επίσης με κοινωνικούς λειτουργούς και νοσηλεύτριες, οι περισσότερες εκ των οποίων έχουν πολύχρονη προσφορά στο Κέντρο και γνωρίζουν τις πραγματικές ανάγκες των παιδιών. Ο επικεφαλής του Ποταμιού, τους συνεχάρη για την αφοσίωση τους σε ένα δύσκολο έργο και την συνεχή φροντίδα που δείχνουν στα παιδιά και τους νέους.

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή