Έφθασε στα Σκόπια ο Αλ. Τσίπρας

Αλ. Τσίπρας: Ελλάδα και Βόρεια Μακεδονία οφείλουν να είναι εταίροι και σύμμαχοι
Τρίτη, 02 Απριλίου 2019 11:03
UPD:12:38
REUTERS/OGNEN TEOFILOVSKI
A- A A+

Στο Διεθνές Αεροδρόμιο των Σκοπίων προσγειώθηκε πριν από λίγη ώρα το ελληνικό κυβερνητικό αεροσκάφος, που μεταφέρει τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και την ελληνική αποστολή, στο πλαίσιο της επίσκεψής τους στη Βόρεια Μακεδονία.

Τον Έλληνα πρωθυπουργό υποδέχτηκαν στο αεροδρόμιο η εκ των αντιπροέδρων της κυβέρνησης και υπουργός Άμυνας της Βόρειας Μακεδονίας Ραντμίλα Σεκερίνσκα και ο υπουργός Οικονομίας Κρέσνικ Μπεκτέσι.

«Άφιξη στα Σκόπια για μια επίσκεψη ιστορικής σημασίας που βασίζεται σε ένα νέο στρατηγικό όραμα: Ελλάδα και Βόρεια Μακεδονία οφείλουν να είναι εταίροι και σύμμαχοι» έγραψε ο πρωθυπουργός, σε ανάρτησή του στο Twitter.

Αμέσως μετά την υποδοχή στο αεροδρόμιο των Σκοπίων, η ελληνική αποστολή κατευθύνθηκε στο κτήριο της κυβέρνησης της Βόρειας Μακεδονίας, όπου θα γίνει η επίσημη υποδοχή, παρόντος του πρωθυπουργού της Βόρειας Μακεδονίας Ζόραν Ζάεφ.

EURONEWS

Στη συνέχεια θα συνεδριάσει το Ανώτατο Συμβουλίου Συνεργασίας και θα υπογραφούν διμερείς συμφωνίες, ενώ θα ακολουθήσουν κοινές δηλώσεις προς τους εκπροσώπους του Τύπου.

Στις 13.30 ο κ. Τσίπρας θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της Βουλής της Βόρειας Μακεδονίας και στις 16.30 θα απευθύνει χαιρετισμό στο επιχειρηματικό Φόρουμ Ελλάδας και Βόρειας Μακεδονίας.

Τον πρωθυπουργό της Ελλάδας συνοδεύουν στην αποστολή στη γειτονική χώρα αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας Γιάννης Δραγασάκης, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης, ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σταύρος Αραχωβίτης, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, η αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών Σία Αναγνωστοπούλου, ο υφυπουργός Εξωτερικών Μάρκος Μπόλαρης και η υφυπουργός Εσωτερικών, Μακεδονίας – Θράκης Ελευθερία Χατζηγεωργίου.

naftemporiki.gr με πληροφορίες και από ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή