Σταύρος Θεοδωράκης: Εκλογικός στόχος μας το 5% στις ευρωεκλογές

Τρίτη, 02 Απριλίου 2019 17:04
UPD:17:04
INTIME NEWS/INTIMEnews / INTIMEsports
A- A A+

Στον εκλογικό στόχο του Ποταμιού για τις ευρωεκλογές, αλλά και στις δημοσκοπήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα, αναφέρθηκε ο Σταύρος Θεοδωράκης, επισημαίνοντας πως «οι ευρωεκλογές δεν είναι δημοσκόπηση όπως λένε στη Ν.Δ., το ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ».

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «News 24/7», ο επικεφαλής του Ποταμιού τόνισε ότι στόχος της κινήματος είναι να εκλέξει δύο ευρωβουλευτές, ενώ, ερωτηθείς για τις δημοσκοπήσεις, είπε ότι «δεν είναι Ευαγγέλιο». «Στις δημοσκοπήσεις για τις ευρωεκλογές αυτή τη στιγμή απαντά ένα 20% του κόσμου. Όλοι οι άλλοι αδιαφορούν. Αυτή την αδιαφορία θα προσπαθήσω να αντιμετωπίσω με την περιοδεία μου σε όλη την Ελλάδα» ανέφερε.

Στο πλαίσιο αυτό, ανακοίνωσε την έναρξη περιοδειών του στην Πελοπόννησο κι αμέσως μετά στη Θεσσαλία, με στόχο να επισκεφθεί όλη τη χώρα μέχρι τις ευρωεκλογές.

Ο κ. Θεοδωράκης υπογράμμισε πως την επόμενη πενταετία θα παρθούν στις Βρυξέλλες πολύ σημαντικές αποφάσεις και η Ελλάδα θα πρέπει να εκπροσωπηθεί με ανθρώπους λογικούς που γνωρίζουν τα θέματα. «Το Ευρωκοινοβούλιο δεν έχει ανάγκη από ατάκες και πάσες» είπε χαρακτηριστικά, σχολιάζοντας την πρακτική των άλλων κομμάτων να «κλείσουν» γνωστά ονόματα για τα ψηφοδέλτιά τους.

Ερωτηθείς για τους τρεις λόγους που κάποιος πρέπει να ψηφίσει Ποτάμι, ο Σταύρος Θεοδωράκης απάντησε: «Πρώτον, για να δώσουμε λόγο στα παιδιά που έφυγαν. Δεύτερον, το Ποτάμι είναι το Κίνημα που τολμάει αυτά που δεν τολμάνε οι άλλοι. Και τρίτος λόγος για να ψηφίσει κανείς Ποτάμι είναι γιατί δεν μοιάζει με τα άλλα κόμματα».

«Δε φτιάξαμε έναν αυστηρό κομματικό μηχανισμό που εκτρέφει κομματικά στελέχη για να νιώθει ασφάλεια ο αρχηγός. Παραμείναμε ένα λαϊκό κίνημα που προσπαθεί και φέρνει κάθε φορά σε κάθε μάχη, συμμάχους στον ίδιο αγώνα. Δεν είμαστε ένα κόμμα με σφιχταγκαλιασμένους κομματικούς που κάνουν γιούρια σήμερα στην εξουσία, αύριο στο ευρωκοινοβούλιο» συμπλήρωσε.

Αναφερόμενος στο έκτακτο συνέδριο του ΚΙΝΑΛ και τις εικόνες που μεταδόθηκαν, χαρακτήρισε «στενάχωρο» το γεγονός ότι προβλήθηκαν αποσπάσματα λόγων του Ανδρέα Παπανδρέου, τα οποία και ο ίδιος αργότερα, αλλά και ο Κώστας Σημίτης και ο Γιώργος Παπανδρέου - όπως επισήμανε - αναθεώρησαν.

«Η ατάκα "δεν θα επιτρέψουμε ποτέ τη χρήση παραγώγων του ονόματος Μακεδονία" χειροκροτήθηκε μανιωδώς από όλους. Είναι αυτή η εθνική θέση; Αναρωτιέμαι, οι άνθρωποι που ήταν εκεί, μεταρρυθμιστές υποτίθεται, εκσυγχρονιστές, σημιτικοί, πώς μπορούσαν και χειροκροτούν; Όταν πανηγυρίζεις και αγκαλιάζεσαι υπό τους ήχους συνθημάτων που έχεις πολεμήσει, νομίζω ότι πρέπει να έχεις ένα μεγάλο πρόβλημα μέσα σου» υποστήριξε, μεταξύ άλλων, ο κ. Θεοδωράκης.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή