Κολομβία: «Σθεναρή αντίδραση» σε περίπτωση σύλληψης του Γκουαϊδό

Πέμπτη, 04 Απριλίου 2019 06:59
UPD:07:09
REUTERS/IVAN ALVARADO
A- A A+

Ενδεχόμενη σύλληψη του αυτοανακηρυγμένου προέδρου της Βενεζουέλας Χουάν Γκουαϊδό, θα πυροδοτήσει «σθεναρή πολυμερή αντίδραση» προειδοποίησε το Καράκας ο πρόεδρος της Κολομβίας Ιβάν Ντούκε.

«Η σύλληψη του Γκουαϊδό θα αποτελούσε σοβαρή παραβίαση της θεσμικής τάξης στη Βενεζουέλα, τάξης που έχει αναγνωριστεί από πολλές χώρες», δήλωσε ο Ντούκε σε δημοσιογράφους στην Μπογοτά, αναφερόμενος στο γεγονός ότι περίπου 50 κυβερνήσεις έχουν αναγνωρίσει τον ηγέτη της αντιπολίτευσης ως τον μεταβατικό πρόεδρο της χώρας.

«Η σύλληψή του από τη δικτατορία, ο εγκληματικός διωγμός του [του Γκουαϊδό], θα δικαιολογούσε μια ξεκάθαρη απόρριψη και μια πολύ σθεναρή πολυμερή αντίδραση για την αποκατάσταση της δημοκρατικής τάξης», πρόσθεσε ο Ντούκε, που αποκαλεί «δικτάτορα» τον ομόλογό του της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο.

Η Συντακτική Συνέλευση, που ιδρύθηκε το 2017 με πρωτοβουλία του Μαδούρο,ήρε τη βουλευτική ασυλία του Γκουαϊδό την Τρίτη με το επιχείρημα ότι παραβίασε την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα που του είχε επιβληθεί από το Ανώτατο Δικαστήριο.

«Τίποτα δεν θα μας σταματήσει, ο λαός είναι αποφασισμένος», διαβεβαίωσε ο ίδιος μετά την άρση της βουλευτικής ασυλίας του.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από DPA

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή