Ατζέντα Μακρόν υιοθετεί το Ποτάμι για την αγροτική ανάπτυξη

Σάββατο, 06 Απριλίου 2019 08:55
A- A A+

Η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής πρέεπι να αποτελέσει προτεραιότητα για την Ελλάδα επισημαίνει ο Σταύρος Θεοδωράκης, προσθέοντας ότι με τον τρόπο αυτό θα προστατευθεί και η αγροτική παραγωγή της χώρας. 

Σε ανάρτησή του στο Twitter, στην οποία δίνει το στίγμα για την αγροτική πολιτική, που θα ακολουθήσει το Ποτάμι, ο κ. Θεοδωράκης αναφέρει χαρακτηριστικά: «Η κλιματική αλλαγή απειλεί τα δυτικά Βαλκάνια, προειδοποιεί η Παγκόσμια Τράπεζα. Άρα είναι προτεραιότητα μια ευρωπαϊκή πολιτική για το κλίμα και την προστασία των προϊόντων μας».

Ατζέντα Μακρόν 
Τους τρεις άξονες για την αγροτική παραγωγή ανέπτυξε ο Σταύρος Θεοδωράκης στον χαιρετισμό που απηύθυνε κατά το 5ο Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Επιτραπέζιας Ελιάς στην Καλαμάτα.

Ο επικεφαλής του Κινήματος περιέγραψε τις θέσεις της πλατφόρμας Μακρόν που στην Ελλάδα εκπροσωπεί το Ποτάμι και αφορούν στην αγροτική παραγωγή, την καινοτομία και την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Τόνισε την αναγκαιότητα για:

- την ύπαρξη μιας ευρωπαϊκής υγειονομικής δύναμης για την ενίσχυση των ελέγχων στα τρόφιμα

- την προσπάθεια για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής με εκμηδενισμό του άνθρακα μέχρι το 2050 και τη μείωση των φυτοφαρμάκων

- τη χρηματοδότηση του νέου ευρωπαϊκού συμβουλίου καινοτομίας

«Τα προβλήματα στην παραγωγή έχουν σχέση και με την κλιματική αλλαγή. Άρα οι μεγάλες αποφάσεις στην Ευρώπη για την κλιματική αλλαγή, δεν μπορούν να αφήνουν αδιάφορους όλους εμάς. Το μέλλον των παιδιών μας πρέπει να έχει σχέση με το λάδι. Πρέπει να έχει σχέση με την παραγωγή της ελιάς» υπογράμμισε ο κ. Θεοδωράκης, προσθέτοντας πως «δεν μπορούμε να λέμε ότι θα περιμένουμε κάποιους τουρίστες, κάπου, κάποτε, να έρθουν. Το μέλλον των παιδιών μας λοιπόν εξαρτάται και από τις κινήσεις που θα κάνουμε για να αντιμετωπίσουμε την κλιματική αλλαγή».

Σημείωσε ακόμη πως πολύ σοβαρό ζήτημα είναι και η χρηματοδότηση του νέου ευρωπαϊκού συμβουλίου καινοτομίας με προϋπολογισμό ανάλογο και αντίστοιχο του προϋπολογισμού των Ηνωμένων Πολιτειών. «Και καινοτομία δεν σημαίνει μόνο ρομποτική για τη διασκέδαση αλλά και για τις αγροτικές καλλιέργειες» τόνισε.

naftemporiki.gr 

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή