Εθνικό Θέατρο: Παράσταση διαμαρτυρίας, την Παρασκευή 12 Απριλίου, αποφάσισαν οι εργαζόμενοι

Δευτέρα, 08 Απριλίου 2019 18:44
A- A A+

Παράσταση διαμαρτυρίας, την Παρασκευή 12 Απριλίου, εξήγγειλε το Σωματείο Εργαζομένων του Εθνικού Θεάτρου, κατηγορώντας τη Διεύθυνση του Εθνικού πως πρωτοστατεί στην πολιτική περιορισμού των εργασιακών τους δικαιωμάτων. Σε περίπτωση μη επίλυσης των θεμάτων το Σωματείο θα προχωρήσει σε στάσεις εργασίας την Πέμπτη 18 Απριλίου.

Η ανακοίνωση

Η Διεύθυνση του Εθνικού Θεάτρου πρωτοστατεί στην πολιτική περιορισμού των εργασιακών δικαιωμάτων. Μετά από τις προσπάθειες να καταστρατηγήσει την Συλλογική Σύμβαση Εργασίας αλλά και την Εργατική Νομοθεσία, δυστυχώς επιστρέφει δριμύτερη. Κόβει τα έξοδα μετακίνησης των εργαζομένων, χωρίς να οργανώνει τις μετακινήσεις όπως προβλέπεται, ερμηνεύει κατά το δοκούν την Συλλογική Σύμβαση και στερεί την αποζημίωση λόγω συνταξιοδότησης.

Η μη χρηστή  διοίκηση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή ο οποίος έχει ως αρχή το «βόλεμα των ημετέρων», συνεπικουρούμενος και από το διοικητικό συμβούλιο,  προτίθεται να μοιράσει  bonus σε συνεργάτη του, συνταξιούχο του Οργανισμού, ποσό ίσο με δύο (2) ετήσιες αποδοχές υπαλλήλου δηλ. ποσό  15.000 ευρώ.

Τα αλλεπάλληλα κρούσματα κακοδιοίκησης και ανεπάρκειας σχεδιασμού και προγραμματισμού εργασιών επιχειρούνται να συμψηφιστούν με χτυπήματα στους εργαζόμενους. Από την μια η υποχρέωση αποζημίωσης σε περίπτωση μετακίνησης (μιλάμε 1,4 ευρώ όταν οι πλασματικές υπερωρίες και τα προνομία στους ημέτερους πάνε και έρχονται), από την άλλη η προσβλητική αφαίρεση δικαιωμάτων (αποζημίωση) από τους εργαζόμενους που αποχωρούν λόγω συνταξιοδότησης.

Η Διεύθυνση του Εθνικού Θεάτρου με αλλεπάλληλες προσπάθειες επιχειρεί να "κόψει" την εν λόγω αποζημίωση. Έχουν παρέλθει περίπου 6 μήνες απ' όταν συνάδελφος δήλωσε ότι θα αποχωρήσει με συνταξιοδότηση και το Εθνικό Θέατρο αρνείται προκλητικά να καταβάλλει την αποζημίωση που προβλέπεται,  παρ' όλο που υπάρχουν τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις που έχουν ήδη δικαιώσει εργαζόμενους του Εθνικού Θεάτρου.  Ταυτόχρονα μας ταΐζουν υποσχέσεις για τα θέματα υγείας και ασφάλειας πού όχι μόνο δεν επιλύονται αλλά καθημερινά παρουσιάζονται ζητήματα επικινδυνότητας.

Δεν θα μείνουμε άπραγοι σε αυτή την συνεχόμενη προσπάθεια συρρίκνωσης των δικαιωμάτων μας.

Αρκετά ανεχτήκαμε !

Οργανώνουμε κινητοποίηση και παράσταση διαμαρτυρίας την Παρασκευή 12/4 κατά την συνεδρίαση στο διοικητικό συμβούλιο του Οργανισμού.

Σε περίπτωση μη επίλυσης των θεμάτων θα προχωρήσουμε σε στάσεις εργασίας την Πέμπτη 18/4 .

Ταυτόχρονα οργανώνουμε προσφυγή στο Υπουργείο Εργασίας και του Υπουργείου Πολιτισμού.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή