Ποτάμι για σχέδιο υπ. Παιδείας: Παλιές συνταγές γαρνιρισμένες με ιδεοληψίες

Τρίτη, 09 Απριλίου 2019 11:49
UPD:11:51
FOSPHOTOS/Panayiotis Tzamaros
A- A A+

«Παλιές συνταγές γαρνιρισμένες με ιδεοληψίες και ευσεβείς πόθους, μαγειρεμένες σε προεκλογική θερμοκρασία» χαρακτηρίζει ο αντιπρόεδρος του Ποταμιού, Γιώργος Μαυρωτάς, τις προβλέψεις του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας για τον σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και την Γ΄ Λυκείου.

Όπως αναφέρει, στο σχέδιο νόμου που παρουσίασε το υπουργείο Παιδείας «είναι φανερό ότι η Γ’ Λυκείου γίνεται και επίσημα μια φροντιστηριακή τάξη προπαρασκευής για τις εισαγωγικές εξετάσεις στα ΑΕΙ, με κρατική σφραγίδα».

«Από τα μη-κρατικά ΑΕΙ πήγαμε στα κρατικά φροντιστήρια, αν και πάλι δεν θα μειωθεί η ανάγκη για τα ιδιωτικά φροντιστήρια, λόγω του ανταγωνισμού των Πανελληνίων Εξετάσεων» σημειώνει προσθέτοντας ότι η πρόταση του υπουργείου «είναι μια πρόταση που έρχεται από τα παλιά (από την εποχή των δεσμών), είναι ατελής (απουσιάζει πλήρως η τεχνική εκπαίδευση) και έχει διανθισθεί με ελκυστικές φαντασιώσεις περί Τμημάτων Ελεύθερης Πρόσβασης που ακούγονται ευχάριστα προεκλογικά σε 17άρηδες, αλλά στην πράξη θα φανεί ότι είναι είτε ανύπαρκτα, είτε ανούσια».

«Τελικά, η λεγόμενη αναβάθμιση του Λυκείου θα οδηγήσει σε χαμήλωμα ακόμα περισσότερο του πήχη όπως άλλωστε μας έχει συνηθίσει η παρούσα κυβέρνηση» εκτιμά ο κ. Μαυρωτάς.

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή