Σ. Θεοδωράκης: Τα κόμματα να αφήσουν τη δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της για τη Novartis

Τρίτη, 09 Απριλίου 2019 17:24
UPD:17:26
Eurokinissi/ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ
A- A A+

«Aν διαβάσει κανείς τις ανακοινώσεις του ΣΥΡΙΖΑ, της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ σε σχέση με το σκάνδαλο Novartis, θα νομίζει πως ζει σε άλλη χώρα» υποστήριξε ο Σταύρος Θεοδωράκης, σε συνέντευξη Τύπου στη Λάρισα.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού ζήτησε από τα κόμματα να αφήσουν τη δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της και να σταματήσουν τη μικροκομματική αντιπαράθεση.

Όπως είπε, «ο ΣΥΡΙΖΑ έφτασε στο σημείο να κατηγορήσει ακόμα και τον κ. Πικραμμένο, που ανέλαβε πρωθυπουργός για ένα μήνα σε μία δύσκολη στιγμή για τη χώρα, ενώ η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ θέλουν να μας κάνουν να πιστέψουμε ότι ποτέ δεν υπήρχε πρόβλημα με τη φαρμακευτική δαπάνη. Προφανώς υπάρχουν πολιτικές ευθύνες που πρέπει να διερευνηθούν, αλλά όχι με μικροπολιτικές λογικές» τόνισε ο κ. Θεοδωράκης.

Αναφορικά με τα δημοσκοπικά ευρήματα και το ποσοστό που εκτιμά πως θα πάρει το Ποτάμι στις ευρωεκλογές, δήλωσε πως «αν η αποχή είναι τεράστια και ψηφίσουν πάλι μόνο οι κομματικοί στρατοί, το ποσοστό μας θα είναι συμπιεσμένο. Αν ο κόσμος σηκωθεί από τον καναπέ και ψηφίσει, το Ποτάμι θα ξεπεράσει τον στόχο του 5%».

Σύμφωνα με τον Σταύρο Θεοδωράκη, το Ποτάμι απευθύνεται σε ένα μεγάλο κομμάτι του κόσμου που το ακούει με προσοχή και στους αναποφάσιστους που έχουν απογοητευτεί από τις ιδεοληψίες, τους λαϊκισμούς και τις συντηρητικές επιλογές της Δεξιάς και της Αριστεράς.

Σχετικά με τη συζήτηση περί Προοδευτικής Συμμαχίας που σχεδιάζει ο κ. Τσίπρας, υπογράμμισε πως «πρόκειται για ένα εκλογικό τέχνασμα». «Εμείς δεν μετέχουμε στην προσπάθεια του κ. Τσίπρα να ξεγελάσει τους πολίτες με μία νέα θεωρία. Δεν μετέχουμε ούτε στα δεξιά μέτωπα. Δεν πιστεύουμε ότι η λύση βρίσκεται στην επιστροφή στους υπουργούς του παρελθόντος. Είμαστε παρόντες με τη δική μας πρόταση» είπε.

Αναφέρθηκε και στους τρεις λόγους για τους οποίους θα πρέπει οι πολίτες να στηρίξουν το Ποτάμι στις ευρωεκλογές: Στο ψηφοδέλτιο που αποτελείται από ανθρώπους που εκφράζουν τις ζωντανές δυνάμεις της χώρας, στην πρόταση για τις Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης που συμπίπτει με εκείνη του προέδρου Μακρόν για την Ευρωπαϊκή Αναγέννηση και τρίτον για το γεγονός ότι είναι ένα Κίνημα που τολμάει να παίρνει αποφάσεις μακριά από το κομματικό συμφέρον, με γνώμονα μόνο το πατριωτικό. «Τολμάμε αυτά που δεν τολμούν τα κόμματα εξουσίας» δήλωσε.

Στο μεταξύ, σε ανάρτησή του στο twitter, ο κ. Θεοδωράκης έγραψε: «Με ρωτούν και εδώ στη Λάρισα αν ενέχονται πολιτικοί στο σκάνδαλο Novartis. Τους εξηγώ ότι αυτό θα το απαντήσει μόνο η Δικαιοσύνη. Το δόγμα του ΣΥΡΙΖΑ "βρήκαμε παπά, ας θάψουμε 5-6" οδήγησε στην ενοχοποίηση και αυτού ακόμα, του Π.Πικραμμένου! Και δεν του έχουν ζητήσει καν συγνώμη».

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή