Οι Muse και η πρώτη φωτογραφία της μαύρης τρύπας

Παρασκευή, 12 Απριλίου 2019 14:17
UPD:14:50
A- A A+

Το άλμπουμ των Muse «Black Holes and Revelations» (Μαύρες Τρύπες και Αποκαλύψεις) αναμφισβήτητα βρέθηκε ξανά στην κορυφή των υπηρεσιών ροής μουσικής και βίντεο.

Η δημοσίευση της πρώτης φωτογραφίας μιας μαύρης τρύπας βρήκε τον αρχηγό των Muse, Ματ Μπέλαμι, και τους θαυμαστές τού συγκροτήματος σε καλή φόρμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σύμφωνα με το NME.

Οι επιστήμονες του διεθνούς Τηλεσκοπίου Ορίζοντα Γεγονότων (Event Horizon Telescope-EHT) ανακοίνωσαν ότι για πρώτη φορά «φωτογράφισαν» τη μεγάλη μαύρη τρύπα που υπάρχει στο κέντρο ενός γαλαξία, συγκεκριμένα του γιγάντιου γαλαξία Μessier 87 (Μ87) -που βρίσκεται πάνω από 500 εκατομμύρια τρισεκατομμύρια χιλιόμετρα μακριά, και έχει διάμετρο 40 δισ. χιλιάδες χιλιόμετρα, περίπου τρία εκατομμύρια φορές το μέγεθος της Γης.

Φυσικά, οι θαυμαστές των Muse πήραν αμέσως θέση και συνέδεσαν αυτή την αστρονομική ανακάλυψη με την εικόνα του εξώφυλλου του τρίτου άλμπουμ του συγκροτήματος, «Black Holes and Revelations»,  και την τεράστια επιτυχία του «Supermassive Black Hole» (Υπερμεγέθης μαύρη τρύπα) -και τα δύο κυκλοφόρησαν το 2006.

Ο Μπέλαμι έγραψε στο Twitter «Supermassive black hole, τελικά εντοπίστηκε» -συγκεντρώνοντας 27,000 likes , ενώ οι θαυμαστές των Muse απόλαυσαν τη σύνδεση της είδησης και της μουσικής με σχόλια που δείχνουν πόσο μπροστά από την εποχή τους είναι οι Βρετανοί μουσικοί.

«Περιμένω αυτό το tweet όλη την ημέρα», έγραψε ένας χρήστης του μέσου κοινωνικής δικτύωσης, ενώ άλλος πρόσθεσε: «A, εκεί είναι!». «Έχασα την αποκάλυψη των “Black Holes and Revelations”, έπαιξαν Muse ή Soundgarden;» αναφέρεται σε άλλο σχόλιο.

«Αυτή είναι μία “Supermassive black hole” -φαίνεται στην κάμερα σαν να αρχίζουν να παίζουν οι Muse» έγραψε άλλος χρήστης.

Προτεινόμενα για εσάς