Παρατηρητήριο - «Big brother» στο δημόσιο από το υπ. Διοικητικής Ανασυγκρότησης

Δευτέρα, 15 Απριλίου 2019 16:46
UPD:17:07
INTIME NEWS/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
A- A A+

Το νέο εργαλείο της Δημόσιας Διοίκησης, το οποίο θα παρακολουθεί, θα καταγράφει και θα αξιοποιεί τις αλλαγές σε πρόσωπα και δομές, συλλέγοντας πληροφορίες και δεδομένα από το Δημόσιο, παρουσίασε σήμερα η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο κτίριο της Βουλής των Ελλήνων.

Στόχος του νέου εργαλείου είνια η αναβάθμιση της δημόσιας διοίκησης, μέσα από την αξιολόγηση.  Ψηφιακά οργανογράμματα, κινητικότητα προγραμματισμός προσλήψεων και ηλεκτρονική αξιολόγηση είναι μόνο μερικές από τις μεταρρυθμίσεις που έγιναν το τελευταίο διάστημα και θα μπουν στο μικροσκόπιο του παρατηρητηρίου.

Οι εκθέσεις και τα πορίσματα, που θα συντάσσει το παρατηρητήριο δημόσιας διοίκησης, θα είναι προσβάσιμα στο κοινό, σε κοινωνικούς φορείς την επιστημονική κοινότητα αλλά και την τοπική Αυτοδιοίκηση.

Να σημειωθεί ότι η διαδικτυακή πύλη του υπουργείου με τα ανοιχτά δεδομένα όπου θα ενσωματώνονται και πορίσματα του παρατηρητηρίου λειτουργεί από το 2015.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή