Ίδρυση και οργάνωση του Κέντρου Σύγχρονης Δημιουργίας του Ακροπόλ

Δευτέρα, 15 Απριλίου 2019 18:24
UPD:18:24
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖ
A- A A+

Σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση τέθηκε από την υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Μυρσίνη Ζορμπά, το Σχέδιο Νόμου με τίτλο «Ίδρυση και οργάνωση του Κέντρου Σύγχρονης Δημιουργίας του Ακροπόλ».

Κοινωνικοί εταίροι και κάθε ενδιαφερόμενος μπορούν να καταθέσουν τις προτάσεις τους για τις διατάξεις του νομοθετήματος, μέχρι την Πέμπτη, 25 Απριλίου και ώρα 11:00  (http://www.opengov.gr/cultureathl/?p=7322)

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖ

Η ίδρυση ενός κόμβου νεανικής πολιτισμικής δραστηριότητας στο αποκατασταθέν ιστορικό ξενοδοχείο Ακροπόλ, ήταν ένας από τους στρατηγικούς στόχους του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Με τον διακριτικό τίτλο ACROPOLE CREATIVE HUB, το νομικό πρόσωπο που ιδρύεται θα έχει σαν σκοπό την οργάνωση και επιμέλεια εκθέσεων, παραστάσεων, μουσικής, βιβλίου και κάθε μορφής σύγχρονης τέχνης και δημιουργικότητας, ώστε να καταστεί προσβάσιμη στο νεανικό κοινό η αξιοποίηση δομών ανοιχτών σε ανεξάρτητες δημιουργικές και καλλιτεχνικές δυνάμεις.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖ

Όπως τονίζει η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Μυρσίνη Ζορμπά, «στόχος είναι η δημιουργία ενός χώρου καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων που θα επιχειρεί να αποτελέσει το “ενδιάμεσο πεδίο” συνεχούς συνδιαμόρφωσης και διαλόγου μεταξύ της δημόσιας πολιτικής και της σύγχρονης ανεξάρτητης παραγωγής, με επίκεντρο τις ανάγκες του κοινού. Ένα σημείο όπου κοινό με διαφορετικές καταβολές και ανησυχίες θα διατηρεί ως σημείο αναφοράς, με πρωταρχικό το δικαίωμα της συμμετοχής».

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖ

Το ACROPOLE CREATIVE HUB θα στηρίζει τις καλλιτεχνικές δραστηριότητες σε όλες τις φάσεις τους, με ανοιχτές πρόβες, σεμινάρια, συμμετοχικές συναντήσεις, εκθέσεις, συνέδρια και Φεστιβάλ, με την παροχή κατάλληλου χώρου και υποστήριξης, ώστε να καταστεί εφικτό για τις μη συμβατικές πολιτισμικές και καλλιτεχνικές εκφράσεις και πρακτικές να προκαλέσουν και να καινοτομήσουν.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖ

Στο όλο εγχείρημα θα δοθεί διεθνής διάσταση, με συνεργασίες εκτός συνόρων, ενώ η ίδρυση του Κέντρου Σύγχρονης Δημιουργίας του Ακροπόλ εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο επιχειρούμενης δικτύωσης και σχεδιασμού νέων καινοτόμων θεσμών πολιτισμικής οργάνωσης στην επικράτεια προς τον σκοπό της ανάπτυξης ενός αυτόνομου περιφερειακού δικτύου για τον Σύγχρονο Πολιτισμό.

naftemporiki.gr

 

 

Προτεινόμενα για εσάς