Στο ευρωψηφοδέλτιο του Ποταμιού η Μαίρη Λεοντσίνη και η Ερμέλα Γιάννα

Τετάρτη, 17 Απριλίου 2019 08:52
UPD:09:02
topotami.gr/Αφροδίτη Χουλάκη
A- A A+

Με τις Μαίρη Λεοντσίνη και Ερμέλα Γιάννα, υπέρμαχες των ατομικών ελευθεριών και υποψήφιες του Ποταμιού για τις ευρωεκλογές συναντήθηκε ο επικεφαλής του κόμματος Σταύρος Θεοδωράκης.

Η Μαίρη Λεοντσίνη είναι αναπληρώτρια Καθηγήτρια στο Τμήμα Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία του Πανεπιστημίου Αθηνών. Γεννήθηκε στον Πειραιά, σπούδασε στη Φιλοσοφική Αθηνών, στην Ecole des Hautes Etudes en Sciences Sociales στο Παρίσι και στο Πανεπιστήμιο Harvard στη Βοστώνη. Έχει διδάξει στο Πανεπιστήμιο Columbia της Νέας Υόρκης και στη Σχολή Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης. Ειδικεύεται σε ζητήματα κουλτούρας, φύλου και σεξουαλικότητας και δραστηριοποιείται σε διεθνείς επιστημονικές ενώσεις. Μιλάει τέσσερις ξένες γλώσσες και είναι μητέρα της Ιφιγένειας.

TOPOTAMI.GR/ΑΦΡΟΔΊΤΗ ΧΟΥΛΆΚΗ

H Ερμέλα Γιάννα είναι υποψήφια Διδάκτορας στο Πανεπιστήμιο του Σάλτσμπουργκ της Αυστρίας. Σπούδασε Ευρωπαϊκές Σπουδές στο Πανεπιστήμιο Πειραιά και Οικονομική του Φύλου και της Μετανάστευσης στη Βιέννη και στο Σάλτσμπουργκ. Μιλάει τέσσερις γλώσσες και είναι μητέρα του Απόστολου και του Μάξιμου, ηλικίας τριών ετών και πέντε μηνών αντιστοίχως.

«Δεν μπορώ να σκεφτώ την Ελλάδα χωρίς την Ευρώπη των δικαιωμάτων, της ανταλλαγής ιδεών, της αλληλεγγύης, της κινητικότητας και της πολυγλωσσίας» ανέφερε στην πρώτη της δήλωση ως υποψήφια ευρωβουλευτής η Μαίρη Λεοντσίνη.

«Είναι χρεός μας στην Ευρώπη όλοι οι άνθρωποι να μπορούν να μεγαλώσουν ένα παιδί. Ανεξαρτήτως ταυτότητας φύλου ή σεξουαλικού προσανατολισμού», σημείωσε από την πλευρά της η Ερμέλα Γιάννα.

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή