Παραπέμπεται σε δίκη ο Βαγγέλης Μαρινάκης και άλλοι 27 κατηγορούμενοι για «στημένους» αγώνες

Τετάρτη, 17 Απριλίου 2019 14:29
UPD:14:35
INTIME SPORTS/ΒΗΧΟΣ ΝΙΚΟΣ VICHOS NIKOS
A- A A+

Οριστικά σε δίκη παραπέπονται ο ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης και οι υπόλοιποι 27 κατηγορούμενοι για τους «στημένους αγώνες» στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου με την υπ΄ αριθμό 804/17.4.2019 απόφασή του απέρριψε το αίτημα που είχε καταθέσει ο αντεισαγγελέας του Ανώτατου Ποινικού Δικαστηρίου, Ευάγγελος Ζαχαρής. Ο τελευταίος ζητούσε την παραπομπή σε δίκη των κατηγορούμενων μόνο για το πλημμέλημα της σύστασης συμμορίας και όχι και για αυτό της αλλοίωσης αποτελεσμάτων, που είναι κακουργηματικού χαρακτήρα.

Μετά την εξέλιξη αυτή οι 28 συνολικά κατηγορούμενοι, μεταξύ των οποίων και ο «ισχυρός άνδρας» των Πειραιωτών, παραπέμπονται οριστικά σε δίκη.

Να υπενθυμιστεί εδώ ότι με το υπ' αριθμ.1692/2018 βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών αναβίωσε η απόφαση του προηγούμενου δικαστικού συμβουλίου, με πρόεδρο τον σημερινό προϊστάμενο της διοίκησης του Εφετείου Κωνσταντίνο Σταμαδιάνο.

Για εκείνο το βούλευμα είχε ασκηθεί αναίρεση από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, αλλά τελικά το Ποινικό Τμήμα του Ανωτάτου Ποινικού Δικαστηρίου την απέρριψε, επιστρέφοντας τη δικογραφία στο Εφετείο Αθηνών.

Προτεινόμενα για εσάς

Αθλητικές Μεταδόσεις