Υπ. Υγείας: Μέτρα για παιδιά που παραμένουν στο «Αγ. Σοφία» με εισαγγελική εντολή

Τετάρτη, 17 Απριλίου 2019 16:43
UPD:16:45
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
A- A A+

Λύση στο χρονίζον πρόβλημα των παιδιών που παραμένουν στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» με εισαγγελική εντολή αναζητεί το υπουργείο Υγείας.

Προς την κατεύθυνση αυτή συγκάλεσε χθες σύσκεψη στα γραφεία της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας, με τη συμμετοχή εκπροσώπων των υπουργείων Υγείας και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας, του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Αττικής και του Νοσοκομείου «Αγ. Σοφία».

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε να προωθηθούν άμεσα επτά παιδιά σε δομές του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Αττικής, καθώς και να δημιουργηθούν δύο ξενώνες εφήβων (ένας για αγόρια κι ένας για κορίτσια) με χρηματοδότηση του υπουργείου Υγείας. Οι ξενώνες αυτοί θα λειτουργήσουν σε κτήριο που θα παραχωρήσει το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ύστερα από σχετική προγραμματική σύμβαση που θα υπογραφεί ανάμεσα στα δύο υπουργεία.

Το υπουργείο Υγείας θα εκδώσει πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος στις αρχές Μαΐου και οι ξενώνες αναμένεται να λειτουργήσουν στα τέλη Ιουνίου.

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή