Κοινή άσκηση Ελλάδας - ΗΠΑ - Ισραήλ - Κύπρου από Κρήτη έως Χάιφα

Παρασκευή, 19 Απριλίου 2019 17:33
UPD:17:34
A- A A+

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η πολυεθνική άσκηση με την επωνυμία «NOBLE DINA 2019» στην οποία συμμετείχε και το ελληνικό Π.Ν. στο πλαίσιο των πολυμερών συνεργασιών με τις χώρες της Ανατολικής Μεσογείου και τις ΗΠΑ, με σκοπό την ενίσχυση της περιφερειακής σταθερότητας και ασφάλειας στην περιοχή.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΕΝ, η άσκηση διεξήχθη πό την Τετάρτη 03 Απριλίου έως την Πέμπτη 18 Απριλίου στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή του Κρητικού Πελάγους και της Ανατολικής Μεσογείου, ενώ περιελάμβανε και εν όρμω δραστηριότητες στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Εκπαίδευσης Ναυτικής Αποτροπής - ΚΕΝΑΠ (NATO Maritime Interdiction Operational Training Centre - NMIOTC) στην Κρήτη και στο Ναύσταθμο της Χάιφας. 

Το Πολεμικό Ναυτικό συμμετείχε με τη φρεγάτα ΛΗΜΝΟΣ, την πυραυλάκατο ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΣ και το υποβρύχιο ΠΙΠΙΝΟΣ.

Τα κύρια αντικείμενα εστιάστηκαν στη συνεκπαίδευση στον τομέα της Θαλάσσιας Ασφάλειας και στην αντιμετώπιση σύγχρονων προκλήσεων και απειλών στο θαλάσσιο περιβάλλον, με σκοπό την προαγωγή του επιπέδου της συνεργασίας και της αμοιβαίας κατανόησης των συμμετεχόντων.

Η άσκηση συνδιοργανώνεται ετησίως από το Πολεμικό Ναυτικό, το Ναυτικό των ΗΠΑ, το Ναυτικό του Ισραήλ και το Ναυτικό της Κύπρου. 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή