Στ. Θεοδωράκης: Υπερεθνικό παιχνίδι που θα κρίνει τις ζωές μας οι ευρωεκλογές

Σάββατο, 20 Απριλίου 2019 16:21
UPD:16:25
INTIME NEWS/ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
A- A A+

«Ο ΣΥΡΙΖΑ ποτέ δεν πίστεψε στην ελεύθερη οικονομία, ενώ Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ βρίσκονται σε σύνδεση με συντεχνίες και συμφέροντα» είπε ο Σταύρος Θεοδωράκης από το Αγρίνιο.

Σε συνέντευξή του στο ΑΧΕΛΩΟΣ TV, ο κ. Θεοδωράκης ανέφερε πως «η χώρα χρεοκόπησε στα χέρια των προηγούμενων πολιτικών και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν φέρθηκε έντιμα απέναντι στον ελληνικό λαό, αλλά δούλεψε με βάση το πολιτικό συμφέρον και τις ιδεοληψίες του».

Ο επικεφαλής του Ποταμιού αφού τόνισε πως «οι ευρωεκλογές δεν είναι τοπικό παιχνίδι, αλλά υπερεθνικό που θα κρίνει τις ζωές μας», στάθηκε στην έντεχνη αποστασιοποίηση των μεγάλων κομμάτων από τις ευρωεκλογές, λέγοντας: «Δεν έχουμε ακούσει τις απόψεις της Ν.Δ., του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές. Είναι πιο ασφαλές για εκείνους να δίνουν τη μάχη της εσωτερικής επικαιρότητας».

Αναφορικά με τον ρόλο της Ελλάδας στην Ε.Ε., τόνισε την ανάγκη για αταλάντευτη παρουσία, ώστε «να θεωρήσει και η υπόλοιπη Ευρώπη ότι εδώ είναι μια χώρα στυλοβάτης της Ε.Ε.». Ξεκαθάρισε, επίσης, πως το Ποτάμι έχει πάρει σαφή θέση για την Ευρώπη που οραματίζεται: «Είμαστε με εκείνους που θέλουν να φτιάξουμε τις Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης. Η δύναμη της Ελλάδας θα κριθεί από το αν είναι δυνατή μέσα στην Ευρώπη». Επισήμανε, επίσης, τον κίνδυνο που προκύπτει από τις διαλυτικές δυνάμεις ακροδεξιών και ακροαριστερών λαϊκιστών και δημαγωγών και όλων εκείνων που λένε ότι η Ευρώπη είναι μία οικονομική συνεργασία για να μας δίνουν "κανένα φράγκο"».

Ο Σταύρος Θεοδωράκης υποστήριξε πως τα θέματα που ενδιαφέρουν κυρίως τους πολίτες είναι η οικονομία και η ανασφάλεια σε σχέση με την εγκληματικότητα και το μέλλον των παιδιών τους. Η υψηλή φορολογία αποτελεί ορατό κίνδυνο επιστροφής σε πολύ μεγάλη υποεπένδυση, τόνισε, σημειώνοντας ότι το κράτος είναι «κάτι παραπάνω από συνέταιρος», αφού τα μεσαία εισοδήματα δίνουν μέχρι και το 70% για φόρους και εισφορές. «Η οικονομία θέλει σύγχρονες αποφάσεις» είπε, «αλλά έχω αμφιβολίες εάν οι υπουργοί του παρελθόντος μπορούν να τις πάρουν λόγω της πρόσδεσης τους σε παλιά συμφέροντα».

Τέλος, ο επικεφαλής του Ποταμιού μίλησε για την ανάγκη εθνικής ενότητας, καθώς, όπως είπε, καμία διχασμένη χώρα δεν πάει μπροστά. Όπως υποστήριξε, «οι μικροί εμφύλιοι που έστησαν το 2014 ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ, οι μικροί εμφύλιοι που γίνονται σήμερα σε σχέση με τα εθνικά και το μακεδονικό, κοστίζουν στη χώρα».

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή