Βόρεια Μακεδονία: Οι υποψήφιοι για την προεδρία προετοιμάζονται για τον δεύτερο γύρο

Τρίτη, 23 Απριλίου 2019 21:09
UPD:21:14
REUTERS/OGNEN TEOFILOVSKI

Στέβο Πενταρόβσκι

A- A A+

Οι δύο εναπομείναντες υποψήφιοι για προεδρία στη Βόρεια Μακεδονία, ο Στέβο Πενταρόβσκι του κυβερνώντος συνασπισμού και η Γκορντάνα Σιλιανόφσκα της αντιπολίτευσης, ξεκίνησαν την εκστρατεία τους πριν από τον δεύτερο γύρο των εκλογών που θα διεξαχθεί στις 5 Μαΐου.

Ο Πενταρόβσκι προέτρεψε τους ψηφοφόρους να πάνε στις εκλογές στις 5 Μαΐου και να ψηφίσουν το σύνθημά του «Μια κοινωνία για όλους». «Αυτή είναι η τελευταία ευκαιρία να υποστηρίξετε αυτή την πολιτική φιλοσοφία που θα στείλει τη Βόρεια Μακεδονία στην Ευρώπη», δήλωσε ο Πενταρόβσκι .

Εν τω μεταξύ, η υποψήφια της αντιπολίτευσης κ. Σιλιανόφσκα δήλωσε ότι η σημερινή κυβέρνηση νικήθηκε σε αυτές τις εκλογές και ότι θα βγει νικήτρια κατά τη διάρκεια του δεύτερου γύρου.

Ο Σιλιανόφσκα προέτρεψε τους πολίτες να ψηφίσουν στις 5 Μαΐου προκειμένου να πουν «όχι» στις πολιτικές που εφαρμόζει η σημερινή κυβέρνηση υπό την ηγεσία του Πρωθυπουργού Ζόραν Ζάεφ.

Οι δύο υποψήφιοι είναι ώμο ώμο, ενώ ελπίζουν να προσελκύσουν τους ψηφοφόρους, οι οποίοι κατά τη διάρκεια του πρώτου γύρου εκλογών ψήφισαν τον Αλβανό, Μπλερίμ Ρέκα. Εν τω μεταξύ, ο Αλβανός υποψήφιος που έλαβε 80 χιλιάδες ψήφους δήλωσε ότι δεν θα παροτρύνει τους υποστηρικτές του να ψηφίσουν έναν από τους δύο υποψηφίους.

Οι πολιτικοί αναλυτές στη χώρα ανησυχούν για πιθανή αποτυχία αυτών των εκλογών αν η προσέλευση στον δεύτερο γύρο είναι μικρότερη από το 40%.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΙΒΝΑ

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή