Δωρεά τεσσάρων ηλεκτροπαραγωγών ζευγών στο Π.Ν.

Πέμπτη, 02 Μαΐου 2019 16:57
UPD:17:06
A- A A+

Σύμβαση για την προμήθεια και την εγκατάσταση τεσσάρων ηλεκτροπαραγωγών ζευγών (γεννητριών), κατασκευής των εταιρειών «Societe Internationale Des Moteurs Baudouin» και «Leroy Somer» σε μία ακόμα φρεγάτα τύπου S του Πολεμικού Ναυτικού, υπεγράφη στο ΓΕΝ στο πλαίσιο του προγράμματος αντικατάστασης ηλεκτροπαραγωγών ζευγών φρεγατών.

Η Σύμβαση υπεγράφη από τον Αρχηγό ΓΕΝ αντιναύαρχο Νικόλαο Τσούνη, τον πλοιοκτήτη και μέλος της Εταιρείας Κοινωνικής Προσφοράς Ελληνικού Εφοπλισμού ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ (Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία) κ. Παναγιώτη Λασκαρίδη, ως χορηγό, τον αντιπρόεδρο της εταιρείας «Baudouin», ως προμηθευτή, και το γενικό διευθυντή της εταιρείας «Νέα Ελληνικά Ναυπηγεία ΑΕ» κ. Απόστολο Ντάσιο, ως εγκαταστάτη, ενώ παρέστησαν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ πτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου.

Στο πλαίσιο υλοποίησης της σύμβασης η εταιρεία «Baudouin» αναλαμβάνει, να παρέξει στο ΠΝ τέσσερα ηλεκτροπαραγωγά ζεύγη για εγκατάσταση σε μία φρεγάτα τύπου S, συμπεριλαμβανομένης της προμήθειας αριθμού ανταλλακτικών, εργαλείων και υποστήριξης. Τα εν λόγω ηλεκτροπαραγωγά ζεύγη θα εγκατασταθούν από την εταιρεία «Νέα Ελληνικά Ναυπηγεία ΑΕ» η οποία αναλαμβάνει την υποχρέωση εγκατάστασης καθώς και εκτέλεσης των απαραίτητων σωληνουργικών και ηλεκτρολογικών εργασιών διασύνδεσης και λειτουργίας.

Το σύνολο της δαπάνης προμήθειας και εγκατάστασης θα το καλύψει ο κ. Παναγιώτης Λασκαρίδης. Το έργο προγραμματίζεται να έχει ολοκληρωθεί εντός 11 μηνών από την υπογραφή της Σύμβασης (παράδοση ηλεκτροπαραγωγών ζευγών – εγκατάσταση – εκτέλεση δοκιμών).

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή