Το ΝΑΤΟ κάλεσε την Κύπρο και η Τουρκία αποχώρησε

Παρασκευή, 03 Μαΐου 2019 18:50
UPD:19:08
REUTERS/CHRISTIAN HARTMANN
A- A A+

Αποχώρησε από την τελετή αλλαγής διοίκησης του ΝΑΤΟ η Τουρκία, με αφορμή τη συμμετοχή εκπροσώπων της Κύπρου, όπως αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Σύμφωνα με τουρκικές διπλωματικές πηγές κατά τη διάρκεια της τελετής παράδοσης - παραλαβής από τον πρώην SACEUR, στρατηγό Κέρτις Μ. Σκαπαρότι στον στρατηγό Τοντ Γουόλτερς αποχώρησε η τουρκική αντιπροσωπεία.

Σύμφωνα με το Anadolu η Άγκυρα είχε ενημερώσει από την Πέμπτη ότι δεν θα συμμετάσχει στην τελετή εάν δεν αποσυρθεί η πρόσκληση προς την Ελληνοκυπριακή αντιπροσωπεία, η οποία δεν είναι μέλος του ΝΑΤΟ, ωστόσο, από ότι φαίνεται το αίτημα αυτό αγνοήθηκε.

Οι τουρκικές αρχές ενημέρωσαν επίσης τον γ.γ. του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ για την κατάσταση, πρόσθεσαν τουρκικές διπλωματικές πηγές.

Η Άγκυρα θεωρείται ότι αντιδρά έντονα καθώς έχουν ληφθεί μηνύματα πως οι ΗΠΑ ενδέχεται να άρουν το εμπάργκο όπλων προς τη Λευκωσία και διαπιστώνει μια ενδεχόμενη αναβάθμιση των σχέσεων του ΝΑΤΟ με την Κυπριακή Δημοκρατία, την ώρα που οι σχέσεις της με την Ουάσιγκτον χειροτερεύουν λόγω των S-400.

naftemporiki.gr

 

 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή