Ο Τραμπ δεν θέλει να καταθέσει στο Κογκρέσο ο Μάλερ

Κυριακή, 05 Μαΐου 2019 23:53
UPD:23:55
REUTERS/Cathal McNaughton
A- A A+

Κατηγορηματικά αντίθετος δήλωσε ο Ντόναλντ Τραμπ  στο να καταθέσει στο Κογκρέσο ο ειδικός εισαγγελέας Ρόμπερτ Μάλερ σχετικά με την έρευνα που διεξήγαγε για τη ρωσική ανάμιξη στις προεδρικές εκλογές του 2016.

Με ανάρτησή του στο Twitter, ο Αμερικανός πρόεδρος κατηγόρησε τους Δημοκρατικούς ότι επιδιώκουν να «ξαναγράψουν» την έκθεση του Μάλερ, ο οποίος είχε αποφύγει να βγάλει κάποιο συμπέρασμα για το αν ο Τραμπ διέπραξε το αδίκημα της παρεμπόδισης της δικαιοσύνης προσπαθώντας να παρακωλύσει την έρευνα αυτή.

«Αφού δαπάνησε περισσότερα από 35 εκατομμύρια δολάρια σε δύο χρόνια, ανέκρινε 500 ανθρώπους, χρησιμοποιώντας 18 οργισμένους Δημοκρατικούς που μισούν τον Τραμπ και 49 πράκτορες του FBI - όλα αυτά κορυφώθηκαν σε μια έκθεση 400 σελίδων που δεν έδειξε αθέμιτη σύμπραξη (με τη Ρωσία) - γιατί οι Δημοκρατικοί στο Κογκρέσο χρειάζονται τώρα τον Ρόμπερτ Μάλερ;» διερωτήθηκε ο Τραμπ, προσθέτοντας ότι ο ειδικός εισαγγελέας «δεν θα έπρεπε να καταθέσει».

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Ουίλιαμ Μπαρ, που δέχεται τα πυρά των Δημοκρατικών για τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε την έκθεση του Μάλερ, έχει δηλώσει ότι δεν θα είχε πρόβλημα να καταθέσει ο ειδικός εισαγγελέας στο Κογκρέσο.

Ο Μπαρ αναμένεται να συγκρουστεί και πάλι αύριο με το Κογκρέσο, αν δεν τηρήσει τη διορία που του έχει δώσει ώστε να παραδώσει την πλήρη, χωρίς περικοπές, έκθεση του Μάλερ, όπως ζητούν οι Δημοκρατικοί.

Πηγές: ΑΜΠΕ, AFP, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή