Με αντιπροσωπεία του Ελληνοαμερικανικού Ινστιτούτου συναντήθηκε ο Ευ. Αποστολάκης

Δευτέρα, 06 Μαΐου 2019 15:42
UPD:15:46
MOD.MIL_GR
A- A A+

Με αντιπροσωπεία του ινστιτούτου American Hellenic Institute-AHI, με επικεφαλής τον Πρόεδρό του, Νικόλαο Λαρυγγάκη, συναντήθηκε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, ενώ ο κ. Αποστολάκης κατά τις τοποθετήσεις του:

  • MOD.MIL_GR
    Επεσήμανε το σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει η ελληνική ομογένεια στις ΗΠΑ για την ανάπτυξη των διμερών σχέσεων και την προώθηση των εθνικών θέσεων.
  • Περιέγραψε το περιβάλλον ασφαλείας στην ευρύτερη περιοχή εθνικού ενδιαφέροντος.
  • Αναφέρθηκε στην υλοποίηση, από ελληνικής πλευράς, ευρέος πλέγματος δράσεων διεθνούς αμυντικής διπλωματίας. Στο πλαίσιο αυτό ο ΥΕΘΑ τόνισε τις διαχρονικά άριστες σχέσεις Ελλάδας-ΗΠΑ, όπως αυτές πιστοποιούνται τόσο από τον υφιστάμενο Στρατηγικό Διάλογο Ελλάδας-ΗΠΑ, όσο και από την ευρεία διμερή στρατιωτική συνεργασία.
  • Σημείωσε τη παραβατική συμπεριφορά που επιδεικνύει η Τουρκία στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο.
MOD.MIL_GR

Στο πλαίσιο της συνάντησης, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας απένειμε τη Διαμνημόνευση Αξίας και Τιμής στον Νικόλαο Λαρυγγάκη, Πρόεδρο ΑΗΙ, ως αναγνώριση των δράσεών του επ’ ωφελεία των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Ρήγα καθώς και του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, πτεράρχου Χρήστου Χριστοδούλου, του Αρχηγού ΓΕΝ, αντιναυάρχου Νικολάου Τσούνη, του αρχηγού ΓΕΣ, Αντιστρατήγου Γεωργίου Καμπά, και του Αρχηγού ΓΕΑ, αντιπτεράρχου Γεωργίου Μπλιούμη.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή