Γ. Κουμουτσάκος: Το Υπουργείο Εξωτερικών χρειάζεται ουσιαστική θεσμική αναβάθμιση

Δευτέρα, 06 Μαΐου 2019 16:17
UPD:16:21
INTIME NEWS/ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ
A- A A+

Την ενίσχυση της οικονομικής διπλωματίας, καθώς και της δημόσιας και πολιτιστικής διπλωματίας, η επίτευξη μιας περισσότερο λειτουργικής σχέσης με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και η προώθηση Ελλήνων στους διεθνείς οργανισμούς, είναι μερικές μόνον από τις θεσμικές μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται το Υπουργείο και θα πρέπει να περιλαμβάνονται στο νέο Οργανισμό του, σύμφωνα με τον τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ.

O Βουλευτής Β΄ Αθηνών συναντήθηκε σήμερα με το Προεδρείο της Ένωσης Διπλωματικών Υπαλλήλων με αντικείμενο συζήτησης το Σχέδιο Νόμου της Κυβέρνησης για τον Εκσυγχρονισμό της Εξωτερικής Πολιτικής: Οργανισμός Υπουργείου Εξωτερικών, Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας, Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού και άλλες διατάξεις.

Ο κ. Κουμουτσάκος μετά το πέρας της συνάντησης επισήμανε ότι «το Υπουργείο Εξωτερικών χρειάζεται ουσιαστική θεσμική αναβάθμιση και όχι επιφανειακές, εμβαλωματικές ρυθμίσεις της τελευταίας στιγμής. Η εξωτερική πολιτική της χώρας για να αντεπεξέλθει σε όλες τις σύγχρονες διαστάσεις της και τις απαιτήσεις του σημερινού διεθνούς περιβάλλοντος χρειάζεται ένα σύγχρονο και αποτελεσματικό Υπουργείο Εξωτερικών».

Εν συνεχεία άσκησε κριτική στην κυβέρνηση λέγοντας ότι διαπιστώνει πως η κυβενρητική πρόταση στερείται οράματος και προγράμματος. «Εξαντλείται σε επιμέρους ρυθμίσεις που μοιάζουν περισσότερο με εξυπηρετήσεις παρά με μεταρρυθμίσεις», τόνισε.

Επιπλέον, σημείωσε ότι «η ΝΔ έχει εκφράσει την αντίθεσή της σε ρυθμίσεις που ενώ αφορούν το κρίσιμο ζήτημα του θεσμικού πλαισίου της εξωτερικής πολιτικής κατατίθενται λίγο μόνο πριν από το τέλος της θητείας της απερχόμενης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και έχουν ως μόνο στόχο τους να δεσμεύσουν την επόμενη κυβέρνηση της χώρας». 

naftemporiki.gr

 

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή