Ο Αναστόπουλος δήλωσε κώλυμα και δεν πάει στο ΣΕΦ

Τετάρτη, 08 Μαΐου 2019 14:35
UPD:14:38
Eurokinissi Sports/ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

Ύστερα από τη χθεσινοβραδινή... επίσκεψη δεκάδων οπαδών έξω από το σπίτι του και τη μη αναβολή της συνάντησης, ο διεθνής διαιτητής απέστειλε επιστολή στην ΕΟΚ δηλώνοντας κώλυμα.

A- A A+

Ο Παναγιώτης Αναστόπουλος δεν θα σφυρίξει, τελικώς, στον αποψινό αγώνα του Ολυμπιακού με τον Προμηθέα Πατρών στο ΣΕΦ, για την 26η αγωνιστική (τελευταία) στην Α1 Ανδρών.

Ύστερα από τη χθεσινοβραδινή... επίσκεψη δεκάδων οπαδών έξω από το σπίτι του και τη μη αναβολή της συνάντησης, ο διεθνής διαιτητής απέστειλε επιστολή στην ΕΟΚ δηλώνοντας κώλυμα, με αποτέλεσμα στη θέση του να οριστεί ο Αλέξανδρος Ψαριανός.

Η επιστολή Αναστόπουλου στην ΚΕΔ:

«Μετά την κλήρωσή μου στον αγώνα Ολυμπιακός – Προμηθέας, για την τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου, και τα όσα, γνωστά σε όλους, ακολούθησαν, επί πέντε ημέρες ανέμενα την ανάληψη πρωτοβουλίας από κάποιον από τους εμπλεκόμενους αρμόδιους φορείς (ΚΕΔ, ΕΣΑΚΕ, Πολιτεία δια του αρμοδίου Υπουργείου κλπ). 

Συγκεκριμένα περίμενα την ανάληψη πρωτοβουλίας που θα έλυνε το πρόβλημα και το αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί με συνευθύνη πολλών. Δυστυχώς η αναμονή μου αποδείχτηκε μάταιη, καθώς, όπως φαίνεται, άπαντες οι εμπλεκόμενοι θεσμικοί φορείς επέλεξαν το ρόλο του Πόντιου Πιλάτου, με καθυστέρηση, μάλιστα, καθώς το Πάσχα παρήλθε. 

Επίσης, ορισμένοι εξ αυτών, αρνούμενοι να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν, επέλεξαν, κατά τη συνήθη τακτική τους, να μεταθέσουν σε εμένα το βάρος της άρσης του αδιεξόδου. Όλες αυτές τις ημέρες, στο πρόσωπό μου βρέθηκε το εξιλαστήριο θύμα και "επιλέχθηκα", ως σύγχρονη Ιφιγένεια, να θυσιαστώ. 

Δυστυχώς για αυτούς, δεν προτίθεμαι να παίξω αυτό το ρόλο. Για πολλούς λόγους, αλλά κυρίως διότι, ιδίως μετά τα χθεσινά γεγονότα, σε καμία περίπτωση δεν θα θέσω σε κίνδυνο τη ζωή και τη σωματική ακεραιότητα, τόσο τη δική μου όσο και της οικογένειάς μου. Ούτε, επίσης, επιθυμώ να προκληθούν επεισόδια και να διασαλευτεί η αθλητική ειρήνη εντός οποιουδήποτε αγωνιστικού χώρου εξαιτίας μου. Πρόκειται για μια σταθερή και αταλάντευτη αρχή που υπηρετώ όλα τα χρόνια της αθλητικής μου διαδρομής. 

Κατά συνέπεια, μένοντας πιστός στις αρχές μου, σας δηλώνω ότι δεν προτίθεμαι να διαιτητεύσω τον συγκεκριμένο αγώνα και παρακαλώ να προβείτε στην αντικατάστασή μου. 

Εξυπακούεται, ότι για τους ηθικούς και φυσικούς αυτουργούς της προσωπικής μου στοχοποίησης όλο αυτό το διάστημα, η οποία οδήγησε στη χθεσινή προσχεδιασμένη "επίσκεψη" δεκάδων χούλιγκαν στο σπίτι μου, επιφυλάσσομαι για κάθε νόμιμο δικαίωμά μου».

Προτεινόμενα για εσάς

Αθλητικές Μεταδόσεις