Ισπανία: Προβάδισμα Σοσιαλιστών στις ευρωεκλογές δείχνει δημοσκόπηση

Δευτέρα, 13 Μαΐου 2019 13:35
UPD:13:39
REUTERS/JUAN MEDINA

Το PSOE του Πέδρο Σάντσεθ φαίνεται να προηγείται εν όψει των Ευρωεκλογών.

A- A A+

Οι Σοσιαλιστές φαίνεται να έχουν το προβάδισμα στην Ισπανία εν όψει των ευρωεκλογών, σύμφωνα με δημοσκόπηση.

Το Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα (PSOE), που κέρδισε και στις βουλευτικές εκλογές της 28ης Απριλίου χωρίς ωστόσο να εξασφαλίσει την πλειοψηφία στο ισπανικό κοινοβούλιο, εμφανίζεται να κερδίζει 20 έδρες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ή το 30,3% των ψήφων, δηλαδή έξι έδρες περισσότερες απ’ ό,τι το 2014, σύμφωνα με δημοσκόπηση του GAD3 που δημοσιεύθηκε σήμερα στην εφημερίδα ABC.

Δεύτερο φαίνεται να έρχεται το Λαϊκό Κόμμα (PP), ενώ το νέο ακροδεξιό κόμμα Vox φαίνεται ότι θα καταφέρει να εκλέξει τους πρώτους του ευρωβουλευτές, αφού κέρδισε τις πρώτες του έδρες και στο ισπανικό κοινοβούλιο.

Με ποσοστό 7,8%, σύμφωνα με τη συγκεκριμένη δημοσκόπηση, το Vox θα εξασφαλίσει πέντε έδρες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.  

Το PP εκτιμάται ότι θα έρθει δεύτερο, με μειωμένες ωστόσο έδρες (12 από 16). Στις βουλευτικές εκλογές της 28ης Απριλίου, το PP έχασε περισσότερες από τις μισές έδρες του στο ισπανικό κοινοβούλιο.

Το κεντροδεξιό Ciudadanos εκτιμάται ότι θα αυξήσει τις έδρες τους από 2 σε 10.

Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση, η οποία διενεργήθηκε σε δείγμα 830 ανθρώπων από τις 3 έως τις 6 Μαΐου, οι δεξιοί και οι αριστεροί συνασπισμοί θα κερδίσουν ίδιο ποσοστό στις περιφερειακές εκλογές που θα διεξαχθούν επίσης στις 26 Μαΐου.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή